Du trenger:
1-2 potte/r Rapidsalat
1 kg Amandinepoteter (e.l partypoteter, mandelpoteter, nypoteter)
1 pakke grønne bønner
1 kurv jordbær
150 gram spekeskinke
50 gram pinjekjerner
100 gram parmesan
7-10 basilikumblader
Dressing:
1 dl olivenolje
1 sitron
4 ss agavehonning
2 ss dijonsennep
salt og pepper
Slik lager du salaten.
- Sett på en kjele med vann til koking.
- Kutt potetene i munnfullstore biter.
- Has i det kokende vannet, småkokes i ca ti minutter. NB! Ha bønnene oppi de tre siste minuttene.
- Skyll, rist av vannet og riv salaten.
- Ta av hamsen på jordbærene og del de i to.
- Riv spekeskinken i passende størrelse.
- Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne ved middels til varm temperatur.
- Riv parmesanen i et rivjern.
- Kutt opp basilikumen i mindre biter.
- Når potetene og bønnene er ferdigkokt skylles de i rennende kaldt vann (slik man gjør med eggene etter koking, dette for å stoppe kokeprosessen).
- Dander først salaten i en bolle eller på et fat, deretter poteter, bønner, jordbær, spekeskinke, pinjekjerner, parmesanen og tilslutt basilikumen. Dette skaper i fin fargekombinasjon i salaten.
- Visp ingrediensene til dressingen sammen med en visp (for hånd eller elektrisk), ta i mer sennep om den blir for tynn.
- Server dressingen ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar