Ikke kast rester av kaker, putt det i fryseren og ta det opp til tining når du skal lage punsjeboller eller disse Tiramisubombene som jeg har laget etter inspirasjon av en punsjebolleoppskrift.
Du trenger:
125 gram kakesmuler (Madeleinekake, formkake, sukkerkakebunn, sjokoladekake)
30 gram mandler
50 gram romtemperert smør
60 gram melis
2 (små) eggeplommer
3 ss amarettolikør (italiensk mandellikør)
kakao
Slik gjør du det:
- Mal mandlene slik at de blir finmalte.
- Smuldre opp kaken slik at du får små smuler.
- Bland sammen mandler og kakesmuler i en bakebolle.
- Visp sammen smør og melis i en annen bakebolle slik at det blir hvitt.
- Rør så inn en og en eggeplomme med en sleiv.
- Deretter blander du i mandel/kakesmuleblandingen.
- Rør godt sammen.
- Bland i Amaretto og rør godt.
- Sett blandingen i kjøleskapet i ca et døgn.
- Trill små kuler av blandingen, legg de på en fjøl/fat og sikt kakao over på begge sider.
- Oppbevares i kjøleskapet til de skal serveres.
- Om du ønsker å flotte de litt til, putt de oppi konfektformer.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar