Dette er er en enkel middag som de fleste aldre liker. Kombinasjonen av myk blomkål, med fløyelsvarm ostesaus og sprøtt bacon får smaksløkene til å nikke gledelig om hverandre. Det er en fin middagsrett 2-3 stykker kan lage sammen. Blomkålen tar lengst tid, deretter ostesausen og tilslutt steking av bacon. Hvorfor ikke samle familien over tilbredningen av middagen også...
Antall porsjoner: 4
Ingredienser:
1 blomkålhode
4 skiver bacon
Ostesaus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
4 dl melk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper (hvit eller sort)
1 dl gulost
3 ss frisk eller tørket persille eller gressløk
Slik koker du blomkålen:
- Skyll blomkålen i kaldt vann.
- Ta av bladene og skjær av stilken opp til der bukettene begynner.
- Legg den oppi en mellomstor kjele, dekk med vann opp til toppen av blomkålen.
- Tilsett 1/2 ts salt.
- Kokes opp, skru ned varmen og la det småkoke til blomkålen har blitt mør (ca 10-15 min).
- Hell så vannet og blomkålen oppi et dørslag/sil.
- Legg blomkålen tilbake i den nå tørre kjelen med lokket på (da vil den holde seg varm til resten av middagen er ferdig).
Slik lager du ostesaus:
- Riv osten i et rivjern.
- Smelt smøret ved lav varme (ikke boble/koke).
- Visp inn melet, slik at det er ingen melklumper.
- Sett platen på middels varme og spe (tilsett litt og litt) melk mens du visper.
- La det koke opp mens du visper hele tiden (melk brenner seg fort i kjelen!)
- Tilsett salt og pepper.
- Rør inn osten med en sleiv.
- (Settes på lav varme for å holde seg varm om ikke det andre er ferdig enda).
- Klipp baconet opp i mindre biter.
- Stekes i en stekepanne på middels varme med 1 ss smør eller rapsolje.
- Ferdig når det er mørkebrunt og sprøtt.
Legg den kokte blomkålen på et fat, hell over varm ostesaus, dryss over de stekte baconbitene, og strø over oppklippet persille/gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar