søndag 25. november 2012

NEW YORK OMG LEMON CHEESE CAKE

                                      http://www.youtube.com/watch?v=s8lPbGlWd8A

For noen år tilbake var jeg en langhelg i New York. Det var STORT på mange måter.
STORT og endelig komme dit, byen jeg kun hadde sett på filmer, i serier og på nyhetene. Bygningene var STORE. Matrettene var STORE, kaloriinnholdet var STORT (det sto oppført til hver rett). Ølglassene var STORE. Central Park var STOR. Ostekakene var STORE. Og severdighetene var STORE.

Siden en av mine yndlingskaker er ostekake lot jeg ikke det gigantiske stykke jeg så på disken i en femtitallsdiner få stå i fred. Med minst 2000 kalorier og med smak av sitrus var den herlig STOR på smak. Kakeoppskriften under er utrolig lik på smak og kaloriinnhold. De som smaker den blir ømme i blikket.

Kaken skal være i ovnen like lenge som trafikken tar fra Upper East til Upper West i rushtiden. Når du lager denne kaken må du ha tungen rett i munn. Målene må følges til punkt og prikke og les fremgangsmåten godt. Gjør du det vil du få en kake som får deg til å rope Ohhh My God!

Kaken består av fire deler: Bunn, ostefyll, kremtopping og pynt (kandisert fruktskall).

NB! I denne kakeoppskriften skal du bruke skallet av sitron, lime og appelsiner. Ikke økologiske har blitt sprøytet derved får skallet en bismak. Kjøp økologiske! Til kaken sammenlagt trenger du 1 lime, 2 sitroner og 2 appelsiner.
Passer til 10-12 personer.

Dette trenger du:

Bunn
185 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
60 gram sukker
1 ts finrevet sitronskall (= fra ca 1/2 sitron)
80 gram smør delt i små terninger
1 egg

Ostefyll
750 gram kremost
250 gram sukker
30 gram hvetemel
2 ts finrevet appelsinskall (=fra ca 1 appelsin)
2 ts finrevet sitronskall (= fra ca 1 sitron)
4 egg
1,75 dl kremfløte

Kremtopping
Visp 3 dl kremfløte til krem

Pynt- kandisert fruktskall
1 lime
1/2 sitron
1 appelsin
100 gram sukker
2 dl vann

Slik gjør du det og husk følg oppskriften nøye:

Bunn
  1. I en kjøkkenmaskin blander du sammen mel, bakepulver, sukker, sitronskall og smørterninger i ca 1/2 min til det blir en smulete masse.
  2. Tilsett egget og la maskinen gå til deigen har blitt litt klumpete (tar ikke lang tid).
  3. Samle deigen til en ball.
  4. Puttes i en plastpose og la den ligge i kjøleskapet i minst en 1/2 time (kan t.o.m stå til neste dag), dette vil gjøre deigen fast.





5. Sett ovnen på over og under varme 210 grader.
6. Smør en springform (kakeform) på hele innsiden godt med smør eller sprayfett.
7. Kjevl ut deigen mellom to bakepapir til den er stor nok til å dekke bunn og sider på springformen.
8. Klem den på plass i formen.
9. Ha så i bakepapir og  fyll oppi tørr ris eller tørre bønner.
10. Stekes i ovnen i 10 min. (Risen/bønnene vil forhindre at det dannes bobler i deigen når den forstekes).




11. Fjern bakepapiret og risen/bønnene (ikke kast, det er fremdeles spiselig til hva det opprinnelig skal brukes til).  
12. Klem med baksiden av en spiseskje deigen tett til formen og stek så i 5 min til.
13. Avkjøles.

Ostefyll

14. Skru ovnen ned til 150 grader.
15. Visp sammen kremost, sukker, mel og fruktskall til det blir glatt.
16. Ha i eggene, visp inn et og et om gangen.
17. Visp inn fløten.
18. Hell ostefyllmassen over kakebunnen.
19. Stek kaken i 1 1/2 time (en time og tretti minutter) til den er nesten fast.
20. Slå av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og la kaken stå inni oven for langsom avkjøling.
21. Settes i kjøleskapet når den er kald.

Kandisert fruktskall

22. Riv skallet i et rivjern.
23. Legg skallet i en kjele med litt vann (slik at det dekker over).
24. Kok opp og la det trekke i 1 min.
25. Hell det over i et dørslag/sil og la vannet renne av og gjenta dette en gang til (nr 23-25).
26. Ha sukker og vann i en kjele, kok opp.
27. Tilsett fruktskallet, kok opp.
28. Skru av varmen og la det stå på platen å trekke i 5 min.
29. Avkjøl.
30. Legg fruktskallet på kjøkkenpapir (la de renne av).
31. Sukkervannet/sirupen kan serveres til kaken ved å helle litt over kakestykket rett før det spises.




Topping

32. Visp kremen og fordel den utover kaken.
33. Strø på pynten.
34. Server.
35. Nyt!


Pynt gjerne med knekk (stiv karamell).
Her er det mitt fadderbarn Noah som har fått Noahs ark kake.

HVA! Bare et lite kakestykke igjen til meg.... : )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar