Flatbrød er et bakverk uten hevemidler (gjær, bakepulver) som har sirkelform, ca en millimeter tykk og stekt på en takke eller helle.
Det er lange tradisjoner i Norge på å bake flatbrød, denne oppskriften er fra vikingtiden.
Vikingmål på oppskriften:
7 deler sammalt mel
3 deler kjernemelk
1 egg
litt salt
Fornyede mål på oppskriften:
3-4 dl sammalt hvetemel
1 pakke fløte
1 egg
1/2 ts salt
Slik gjør du det:
1. For å få kjernemelk må du følge denne oppskriften
2. Bland så kjernemelken du har fått (ca 1,5 dl) med sammalt mel, egg og salt.
3. Kna deigen godt sammen.
4. Del den opp i 8 like store deler.
5. Strø litt mel på bordet og på en kjevle.
6. Kjevle hver del slik at de blir så tynne som mulig.
7. Stekes på en tørr takke eller stekepanne til de er gyldne på hver side og sprøe.
8. Smør på smøret du har fått da du laget kjernemelken.
9. Smaker godt alene eller til kjøttretter, gryteretter o.l.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar