Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 17. desember 2018

BRUNE PINNER




Igjen har jeg funnet frem til den beste oppskriften. Denne gangen er det julekakene Brune pinner. De er seige og meget gode på smak. Med smak av karamell som smelter på tungen. Mange har spurt om oppskriften så den kommer uten så mange bilder siden de forsvant før jeg fikk stylet dem til et bra matbilde. Vær så god og god smak :-)

Ingredienser

200 gram romtemperert smør
200 gram sukker 
1/2 ts kanel
1 ts vaniljesukker
1 ts natron
2 eggplommer
1 toppet ss lys sirup
ca 300 gram hvetemel

1 egg vispet med en gaffel. Pensles over kakene før steking. 
ca 3 ss perlesukker
  1. Sett ovnen på 175 grader over -og undervarme.
  2. Visp sammen smør og sukker i en elektrisk visp til det blir mykt og godt blandet. 
  3. rør deretter inn krydderet, egg, sirup og hvetemelet. 
  4. Kna alt godt sammen med en kjøkkenmaskin eller med hendene dine. (Smøret vil klebe til seg de tørre ingrediensene ved at du bruker varmen fra hendene dine.)
  5. En smidig og myk deigklump er et godt utgangspunkt til å trille fire like store pølser (på lengde med stekebrettet). 
  6. Legg disse på et bakepapirkledd stekebrett og trykk de ned med fingrene til de er ca 1/2 cm tykke. 
  7. Pensle på vispet egg og dryss på perlesukker (kan bruke vanlig sukker eller annet sukker om du ikke har perle.)
  8. Stekes midt i ovnen til de gyldne. Ca 10 min. 
  9. Med engang du har tatt de ut av ovnen skjærer du alle fire stengene på skrå til små stenger med en bredde på ca 1,5 cm. 
  10. La de så avkjøles helt ( det er nå de blir stive) før du har de i en tett kakeboks.