lørdag 3. mai 2014

JACK DANIEL`S PIZZA - DEN ULTIMATE MANNEPIZZAEN

Jeg skulle prøve å varte opp en fin mannemann forleden. Jeg ville som jeg ofte vil lage en ny oppskrift og siden mat og vin skulle inntas på en lørdag måtte vi i tradisjonenes tro ha pizza. Jeg ville lage den ultimate mannepizzaen. Altså med typiske ingredienser menn liker på pizzaen.
Menn liker: Masse kjøtt, gjerne flere typer.
                   Bbq sauser
                   Lite grønnsaker
                   Passe mengde ost
                   Ikke for varm
                   Ikke for mye fyll

Denne pizzaen skal lages i fire omganger, det høres kanskje slitsomt ut... Men om du tenker på at hver omgang er kun på ca 15-30 minutters arbeid da er det vel overkommelig...

Denne oppskriften gir to store pizzaer så her er det nok til dagen etter, fryseren eller supportergjengen.

Så setter vi igang...
1.omgang: 
Kaldhevet pizzabunn setter du dagen/kvelden før, oppskriften finner du her

2.omgang:
Tomatsaus lager du på dagtid før kvelden den skal spises
2 store sjalottløk
3 hvitløksfedd
Finhakkes og surres i en gryte et par min i 3-4 ss olje.
Tilsett 2 bokser hakkete tomater
Fyll så hver boks halvfulle med vann og hell det oppi gryten
La det koke opp.
Ha i ca 3 ss basamicoeddik, 1/2 potte basilikum, 1 ss tomatpure og salt og pepper (ca 1 ts av hver).
La alt småkoke på lav varme i 2-3 timer

3.omgang:
Marinering av kjøtt kan du lage etter tomatsausen.
500 gram kjøtt av storfe eller elg skjæres i tynne skiver og stekes i små omganger (dette for at det skal bli stekt og ikke kokt) ved sterk varme i olje. Ikke la det bli gjennomstekt. Når alt kjøttet har blitt stekt har du alt oppi stekepannen sammen med 5-6 ss Jack Daniel`s Barebecue sauce som du blander godt i. La dette stå og godgjøre seg på en kald plate frem til du skal legge det på pizzaen.
4.omgang
Fyllet skjærer du opp rett før du setter på ovnen og kjevler ut deigen.
4 store sjampinong -skjæres i skiver
1 pk bacon - skjæres i biter
1-2 kepaløk -skjæres i skiver
Soltørkete tomater -skæres i biter
Blåmuggost - deles i mindre biter
Gulost - rives

Når ovnen er varm tar du ut det varme stekebrettet og legger på den utkjevlete deigen.
Start med å legge på:

  • Tomatsaus
  • Ost
  • Kjøtt
  • Sopp
  • Løk
  • Bacon
  • Soltørkede tomater
  • Blåmuggost

Stekes på 200 grader i varmluft til bunnen kjennes sprø ut, virker fyllet lite stekt setter du på grill i noen minutter.
Fy søren så god. Sprø tynn bunn, saftig og smakfull. 

søndag 27. april 2014

YOGHURTDRØM MED KOKOS OG VANILJE

          For et par år siden tilbragte jeg nesten en måned i syd-frankrike. Hver morgen inntok jeg en
          boks med kokosyoghurt til frokost på den varme terrassen. Altså som dessert til frokosten.
          Dessert er viktig. En perfekt avslutning etter et måltid. Deilig frisk, passe mektig og en
          god sødme som gir kroppen et lite kick for å kunne ta dagen med storm. Det er ingen tvil om at
          jeg er varmekjær og syntes at kulden er så passè.;-P så nå som finværet viser seg nesten daglig
          er det godt med en yoghurtdrøm fylt med to av mine favorittsmaker. Sett deg ned i solen, nyt
          og la dine drømmene for sommermånedene også komme.

          5 dl yoghurt naturell
          1 dl kokos
           Frøene skrapt ut fra en 1/2 vaniljestang

          Bland alt godt sammen og la det stå minst 12 timer før du nyter det. Holdbar like lenge som det
          står på yoghurtbegeret.