Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 15. januar 2014

KYLLING OG PASTASALAT TIL 40 PERSONER

          Her får du en av de mest populære oppskriftene på bloggen. Norges beste pastasalat. Nå kan du
          lage den til hele slekten, jobben, vennegjengen, klassen eller hva det måtte være. Knall god og
          holdbar i flere dager.

          Du trenger:

          4 pk Pasta penne
          5 hele ferdigstekte kyllinger
         10 pk bacon
          2 glass grønn pesto
          5 røde paprika
          4 purre
          3 isbergsalat
         400 gram parmesan
         300 gram pinjekjerner
          (1 basilikum –til pynt)
         12 bokser creme fraiche
         1-2 pk fløte
         1 hel hvitløk (med alle fedd)
         1 sitron

         Slik gjør du det:
         Kok pasta etter fremgangsmåten på pakken.
         Ribb kyllingen.
         Skjær isbergsalat i tommelfingerneglstørrelse
         Rist pinjekjerner i tørr stekepanne
         Skjær purre i tynne ringer (skylles først)
         Skjær paprika i små biter
         Finhakk hvitløk
         Riv parmesan
         Press saften ut av sitronen,
         Steke oppklipte/oppskårede baconbiter.

          Alle ingrediensene fordeles likt i boller. Fløten tilslutt for da vil du se hvor mye fuktighet du
          trenger i salaten.
          Strø på pinjekjerner, bacon og parmesan på toppen.


           Se mer utfyllende fremgangsmåte HER om du ønsker.

tirsdag 14. januar 2014

RASK FISKESUPPE


        Skrubbsulten og dårlig tid. Samtidig lyst på noe varmt og sunt. Fet og mager fisk i en skjønn forening             med A-vitamin gjemt bak forkledningen av gulrøtter. Mild og frisk på smak. Hepp hepp vær så god!

        Til 2 personer:
           1 mellomstor sjalottløk
           2 fedd hvitløk
           solsikke/rapsolje
           1 fiskebuljongterning
           3 gulrøtter
           1 frossen laksefilet
           3 frosne torskefileter
           1/2 ts gurkemeie
           1/3 ts karri
            salt og pepper (ca 1/2 ts av hver)
            2 ss creme fraiche        

  • Ta fisken ut av fryseren og legg de i lunkent vann.
  • Finhakk sjalott -og hvitløken. La det så surre et par min i en kjele med 2 ss solsikke/rapsolje.
  • Tilsett buljongterningen og 5 dl vann, la dette koke opp. Imens kutter du gulrøttene i skiver.
  • Ha disse i oppi kjelen når det koker. 
  • Ta så opp fisken som nå er noe tint og skjær de opp i mindre biter. Puttes oppi kjelen.
  • Tilsett 1 dl fløte og krydderne. La alt småkoke i 10 min.
  • Rør inn creme fraiche og server. Gjerne med brød e.l til.