Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 6. mai 2013

SKRYTESTUING MED SOPP OG BACON


Denne stuingen er min favoritt kalkunstuffing, men jeg bruker den også som tilbehør til kalkun eller kyllingfilet. Fantastisk smakfull som høster skryt og mmmlyder. Bytter du ut urtene med estragon/timian passer den godt til lam, vilt og storfekjøtt. Prøv deg frem ;-)

Du trenger: 100 gram bacon
                           250 gram sjampinjong
                              200 gram brødterninger
                       1 ss hakket persille
               1 ts basilikum
            4 ss rømme
                 salt og pepper
Klipp baconet i biter og
stek det sammen med skivede sjampinjonger i en stekepanne.

Tilsett basilikum og persille (jeg bruker helst friske urter, men det funker greit med tørre også).

Deretter rører du inn rømme.

Bland så forsiktig inn brødbitene.

Smak til med salt og pepper.
Server til kjøttet.

6 kommentarer:

  1. Hei

    hvordan går du frem når dette skal være en stuffing? Når skal den inn i kalkunen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Putt det inni kalkunen før du setter den i ovnen da ligger fyllet og godgjør seg der med væske fra kalkunen. Lykke til og håper det smaker☺️

      Slett
  2. Takk for svar :) skal teste den til nyttårskalkkunen ikveld. Lurte på hvordan den blir i konsistens når den er stuffet inn i kalkunen?

    SvarSlett
    Svar
    1. Bløt og fin konsistens siden den ligger i kalkunens hulrom og trekker til seg litt væske.

      Slett
  3. glemte å spør , hvor mange personer er denne til?

    SvarSlett
    Svar
    1. Ca fire pers tenker jeg. Om du lager mer og det ikke er plass inni kalkunen så server resten bare til kalkunmiddagen. Blir det rester er det godt til frokost på brødskiven evt med speilegg oppå. Godt nytt år!

      Slett