Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

onsdag 13. februar 2013

HASSELNØTTBRØDPå enkelte områder har jeg et så høyt konkurranseinstinkt at jeg selv kan bli overrasket over tankene, triksene og ideene som oppstår. Også kan jeg være en skikkelig dårlig taper. Så hvorfor jeg har tatt intiativ til en månedlig spillekveld med noen kollegaer er kanskje absurd eller ikke... trikset mitt denne gangen for å klare å vinne, var å servere nybakt hasselnøttbrød med brie og geitost med aprikossyltetøy til de andre.


Dette trenger du til to brød:

1 pk gjær
9 dl lunkent vann
2 klyper sukker
1 ts salt
2 ss maltextrakt (proppfull av B-vitaminer, bra for hud og hår)
ca 15 dl hvetemel
5 dl rugmel
500 gram hasselnøtter

Slik lager du de:


1.  Rør gjæren ut i lunkent vann (37 grader) i en stor bakebolle. Tilsett 2 klyper sukker (skal i følge min mor hjelpe gjæret til å heve bedre).


2.  Tilsett rugmel, hasselnøtter, salt  og maltextrakt.3.  Rør så i litt og litt av hvetemelet, elt litte grann. Deigen skal være klissete.


4.  La den heve i 45 min får du "slår ned deigen" ( med litt hvetemel elter du deigen litt igjen). 


5.  La den heve 30 min til før du flytter deigen forsiktig over i to smurte (med olje eller smør) brødformer.


6.  Heves så 30 min i brødformene.


7.  Stekes på 200 grader varmluft på midterste rille i ca 30 min.


8. Vel bekomme!

2 kommentarer:

  1. Hvordan blir resultatet uten å bruke malt?

    SvarSlett
  2. Ikke prøvd Gullfisken, men tipper det blir bra. Jeg hadde nok gjort det:-)

    SvarSlett