Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 13. desember 2012

ARME RIDDERE/ FRENCH TOAST


For lenge lenge siden på den tiden det fantes riddere ble det oppfunnet en rett som fremdeles spises idag. Ridderene var ofte lenge borte fra familiene sine, de red over land og strand for å vinne eller tape ulike slag. Om de vant slagene kom de hjem med verdier som gullpenger, nye våpen, smykker o.l. Men om de tapte slagene red de stakkarslige hjem sultne og nedbrutte. Vel hjemme igjen ble de da tatt imot med varme klemmer og retten arme riddere (oppkalt etter dem selv). Og da var det vel godt å endelig være hjemme igjen <3 (historien er oppdiktet, men ikke så usannsynelig).

Til 2-3 hele (helst tørre, noen dager gamle) loffskiver trenger du:

1 egg
1 ss sukker
1, 5 dl melk (av den typen du har)
1/4 ts malt kardemomme
1/4 ts malt kanel

Slik gjør du det:

  1. Visp sammen egg, sukker, melk og krydder i en bakebolle.
  2. Del loffskivene i halve skiver, og skjær bort skorpene (må ikke, men kan bli litt seigt).
  3. Legg brødskivene i røren til de er gjennombløtet.
  4. Fisk de forsiktig opp av bakebollen og stek de i 1 ss smør i en stekepanne ved middels varme til de er pent gulbrune (gyldne)
  5. Legges pent på et serveringsfat etterhvert som de blir ferdige.
  6. Server de arme ridderene lunkne med syltetøy til. (Eller med rød saus slik arme riddere ble servert fra gammelt av).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar