Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 11. oktober 2012

DET SKJEVE POTETPÆRETÅRNET


Som tilbehør til kjøtt smaker dette tårnet veldig godt, også er det kjempe enkelt å lage. Blandingen av bakte grønnsaker med bakt pære smaker godt til eks lam.

Du trenger:

Poteter
Pærer
Aubergin
Squash


  • Del de opp i ca 1/2-1 centimeters tykkelse.


  • I en oljesmurt ildfast form setter du de bredeste potetskivene nederst, deretter squash, aubergin og pære. Deretter ny runde, avslutt nå med en pærestilktopp.


  • Hell over litt olje.
  • Stekes i ovnen 200 grader over og under varme i ca 1 time (gjerne sammen med kjøttet du skal servere det med i dens siste steketime).

Her servert med lammekølle/lammelår .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar