Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

fredag 21. september 2012

FYLT KYLLING MED SNADDER


OST OG URTER + KYLLING OG SPEKESKINKE = SANT

Denne kyllingfileten har fått skikkelig gjennomgå. Den har blitt banket, fylt, rullet, stekt og deretter spist. Jammen var det verdt det.

Til to personer trenger du:

2 kyllingfileter
2 biter Brie (eller den osten du liker, eks jarlsberg, norvegia, gordon blue, mozzarella)
6-8 skiver spekeskinke ( eller fenalår, bacon, skinke)
4 ss urter (eks basillikum, oregano, persille)


Legg en fjel på kjøkkenbenken.
2. Legg så på en plastpose, deretter en kylling og tilslutt en plastikkpose over kyllingen igjen.
3. Finn frem en kjevle og slå middels hardt over hele kyllingen (men ikke så hardt at den deler seg i flere biter.
 
Ta av det øverste laget med plastikk, legg ost og urter i midten av kyllingen.

Brett kyllingen over fyllet.

Legg skinken på plastikken kant i kant med kyllingrullen.

Bruk plastikken til å rulle kyllingen inn i skinken.


 Sommerstid: Grilles på grillen, du bør grille den på sølvfolie først og tilslutt rett på grillen for den fine stekeskorpen. 
Vinterstid: Stekes på 200 grader varmluft (viftesymbolet) i ca 15-20 min.

Ferdig når skinken er crispy og osten smeltet.

Spis den innsnurret i lompe, med potetmos/salat/pasta, i pitabrød eller del den opp i midre biter og ha den på tapasfatet. Deilig tilbehør er f, eks barbecue saus, salsa, rømmedressing.

Til barbecuesaus passer det best med en mild ost, som mozzarella eller norvegia.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar