Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 4. juni 2012

RESTAURANTANMELDELSE TRATTORIA POPOLARE. OSLO

Nederst på Grûnerløkka, i gamle Schous bryggeri, med Akerselva i ryggen ligger "a touch of Italy" i to etasjer. Trattori Popolare betyr folkelig restaurant. I første etasje passet begrepet folkelig, her var lokalet lyst, åpent og med hvitt stengulv. Fliser på veggene og pølser hengende rundt. Her kan du bare droppe innom for å spise. I andre etasje passet begrepet restaurant, et mer intimt lokale med tunge møbler på tregulv. Vinskap på flere av veggene og sommelier`er (vinkelnere) fartende rundt. Her må man gjøre en bordbestilling på forhånd. Vi spiste i andre etasje.
Vi, en gjeng som har kjent hverandre i 17 år som møtes alltid når fjerdekvinne kommer til byen, enten kommer hun fra Trondheim eller fra Bergen. Uansett hvem av de som kommer går vi alltid ut og spiser en bedre middag.

Dette er igjen en restaurant etter min smak, de fokuserer på ferske råvarer og rene smaker.
Vi bestilte HUSETS 4-RETTERS MENY.

Den besto av:

ANTIPASTI
Kalde italienske forretter settes på bordet
PRIMI PIATTI
Varm forrett basert på pasta
SECONDI PIATTI
Dagens kjøtt Eller Dagens fisk
Tilbehør er salat og gremolata.
Det er mulig å bestille risotto (50,- p.p.) eller polenta (35,- p.p.) i tillegg
DOLCE
Dagens dessert
kr 385- per person
ANTIPASTI besto av ulike pølser, skinke, tunfisktartar, kyllinglever, bønnesalat og salat.

Joda, jada smårettene falt nok i best smak hos guttene ved bordet. Smakfulle pølser og skinke.

PRIMI PIATTI besto av noe jeg er veldig glad i, ravioli. Disse var fylt med ricottaost og spinat med sprøstekt spekeskinke til.


Raviolien var al dente som pasta skal være (lett tyggemotstand, ikke ihjelkokt slik mange tror), men fyllet ble
for tam på smak etter de sterke pølsene i antipastien. Skinken oppå ble ikke spist av jentene, jeg kan ikke dra noen sammenligninger til noe. Har bare lyst til å si som barn sier" Æsj". Men til gjengjeld spiste gutta opp og likte smaken godt.                                                                                                                           

SECONDI PIATTI altså hovedretten. De tre andre valgte...? HEST. Til min store forbauselse, at det var på menyen og at de skulle spise det. Jeg var jo hestejente som liten. Gikk på rideskole, abonnerte på Ponny, planla med far å pusse opp det gamle hønsehuset på gården til stall for så å kjøpe hest. Det beste pålegget var sort pølse, som jeg sluttet å spise med engang jeg hørte det var laget av et av mine  favorittdyr. Så jeg valgte tunfisk som min hovedrett, -havets kylling som en kjent blondine i Hollywood kaller det. Den var fantastisk god, smeltet på tungen.
Hesten ...ahhhrgg kjenner jeg ikke liker å skrive det, for jeg smakte. Ikke bare engang, for jeg fikk en bit fra alle de tre andre. Hesten, den smeltet også på tungen. En god og mør horsie, vrinsk vrinsk.


Tunfisk

Hest

Tilslutt etter lokalet vårt begynte å tømmes, vi fremdeles snakket om hester og følte desserten tok veldig lang tid før den kom på bordet, kom endelig
DOLCE (som betyr søt).
Vi fikk nå servert iskake, som ble kalt kalles semifreddo (som betyr halvfryst).
Jeg er veldig glad i dessert, spesielt sjokolade og ost. Is kunne jeg ha levd et liv uten, men denne iskaken med sylted rabarbra var meget god og en deilig frisk og kald avslutning på måltidet.Av 5 mulige Mèr får TRATTORI POPOLARE:

M m m m

Dette grunnet hovedrettene samt servicen og kunnskapen til sommerlierene. De kunne vin. Og som kjent, en riktig vin til retten hever smakene.

Ps! Råvarene i menyen byttes ut opptil flere ganger i uka, dette for å variere og for å få tak i de beste sesongråvarene som er tilgjengelig til enhver tid.
http://popolare.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar