En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
torsdag 8. mars 2018
lørdag 13. januar 2018
SPICY THAISALAT MED VEGETARBURGERE
Noe ekstra smakfullt til lunsj eller middag får du med denne enkle men knallgode retten.
|
Advarsel! Dette blogginnlegget inneholder reklame.
For en god stund tilbake gjorde jeg et oppdrag for Raske retter. De lager økologiske og vegetariske poseretter. Jeg fikk i oppdrag å lage retter med tilbehør til ulike vegetarburgere. Oppskriften jeg kreerte med gulrot -og purreburgerne deres ble så himmelfallen god at jeg fyser på den stadig vekk. Nå er det gått for lang tid siden sist så nå må den på bordet igjen til uken. Om du allerede ikke har kommet over den så får du den her.
Om du har lyst til å bli bedre kjent med produktene fra Raske retter så klikk deg inn her
4 porsjoner
1 pakke
vegetarburger med gulrot og purre fra Raske retter.
Ca 1 dl
olje (eks rapsolje)
200 gram
eggnodles
1 stor gulrot
2 vårløk
20 gram
frisk koriander
70 gram
cashewnøtter
Ca 40
gram fersk ingefær
1 fersk
rød chili
Saften
av en båt lime eller 1 ss sitronsaft
4 ss
soyasaus
4 ss
akasiehonning
Bland burgerblandingen i en bolle sammen med 1,5 dl varmt vann (eks fra
vannkokeren) tilsett så et vispet egg. La dette stå å godgjøre seg i 15 min. i
mellomtiden kan du koke opp nudlene etter fremgangsmåte på pakken, ha gjerne i
litt olje i kjelen slik at nudlene ikke klebrer seg fast. Imens dette
koker fjern skallet av ingefæren med å skrape det av med en teskje. Ha så
ingefær, chili med frø, en vårløk, limesaft, 10 gram koriander, soyasaus og
honning i en stavmikser og miks dette godt sammen til en saus. Skjær en vårløk
i skiver, skjær gulroten med en mandolin eller ostehøvel for å få tynne skiver.
Sett stekepannen på middels til høy varme. Form fire burgere med litt olje i
hendene. Stek burgerne i ca ½ dl olje i 1-2 min på hver side ( til de er gylne
og sprø på hver side). Ha de over på papir slik at fettet kan renne av. Hell
vannet av nudlene. Bland sammen nudler, cashewnøtter, 10 gram korianderblader, vårløk
og gulrot. Dressingen kan enten blandes i nudlene eller serveres ved siden av. Server
med burgerne og nytes helst varmt, men også godt lunken eller kaldt.
mandag 8. januar 2018
SØTE VAFLER UTEN SUKKER
Nytt år og nye muligheter.
Vafler trenger ikke være usunt og du trenger ikke bare spise vafler som dessert om du bytter ut noen av ingrediensene. Jeg kan spise vafler både som frokost, lunsj og kvelds som en fin erstatning til knekkebrød som jeg ellers pleier å spise. Ikveld ble det grove grønnsaksvafler (oppskriften kommer på bloggen når den er perfeksjonert).
Mitt nyttårsforsett er som alltid å spise mindre raffinert sukker som den søtmomsen jeg er og ja jeg blir stadig flinkere. Mange ingredienser er naturlig søte eller blir det når man tilbereder de. Rotgrønnsaker bakt i ovnen får en naturlig og fin sødme. Spesielt søtpotet.
Jeg har testet ut denne oppskriften både med bakt søtpotet og av rotmosrester vi hadde til middag (som ikke var saltet -salt mosen heller ved spisebordet). Denne mosen var laget av søtpotet, potet og brokkolistilken iblandet melk.
Åhh, så gode de ble, ihvertfall sammen med bringebær most med dadler.
Du trenger: (blir ca 6 stk)
1 dl rotmos / bakte røtter (uten skall)
2 dl melk (kan byttes ut til havre, soya eller mandelmelk)
2 egg (kan byttes ut til 1/2 dl vispet kikertvann)
1 dl rug
1 ts fiberhusk (for at røren skal bindes bedre sammen)
1 dl havregryn
1/2 ts bakepulver
1/4 ts kardemomme
La røren stå å svelle i minst 30 min.
Stekes i smør, rapskokos eller kokosfett i et vaffeljern eller som lapper i en stekepanne.
Nytes med god samvittighet ;-)
Abonner på:
Innlegg (Atom)