Bananer. Disse gule sødmefylte bærene, ja for botanisk sett går bananer innunder gruppen bær fordi definisjonen på et bær er en kjøttfull frukt hvor frøene ligger direkte i fruktkjøttet.
Sunne og mettende er de. Supre på tom mage om morgenen for en utrensende effekt ifølge østlig medisin, eller før og etter trening for tilførsel av energi ifølge treningsekspertene. Og når de begynner å bli brunflekkete er de gode å bruke i mat.
Anbefaler Havretopper med kokos eller Havretopper med blåbær som er gode som mellommåltid eller tursnop. Som dessert eller kos er Bananbrød/Banankake/Bananmuffins utrolig godt. Samme oppskrift, men du velger selv om du vil ha røren i en stor brødform en liten springform eller muffinsformer. Server gjerne med en frisk yoghurtkrem. Best er kaken når den får satt seg, så server den helst dagen etter du har laget den.
Du trenger:
4 godt modne bannaner
4 egg
2 dl sukker
2 dl sammalt hvetemel eller siktet hvetemel
100 gram smør
2 ts bakepulver
1,5 dl fløte
1,5 dl gresk yoghurt
1 ts vaniljesukker
Akasiehonning og pekannøtter
Slik gjør du det:
PEKANHONNING
- Bland sammen akasiehonning og pekannøtter. (God å bruke på gresk yoghurt sammen med frukt/bær til frokost eller dessert om de blir noe igjen).
BANANBRØD
- Godt modne bananer moses.(Går fint an med en gaffel).
- Smøret smeltes ved lav varme i en kjele.
- Mel og bakepulver siktes i eggedosisen.
- Smeltet smør helles i, deretter moste bananer og alt blandes forsiktig sammen.
- Helles over i en stor smurt brødform og stekes midt i ovnen på 200 grader over og under varme i ca 30-45 min. Stikk en kakepinne/gaffel i for å se om kakedeig henger igjen, hvis ikke så er den ferdig.
YOGHURTKREM
- Pisk sammen fløte og vaniljesukker til krem.
- Bland det forsiktig sammen med yoghurt.
- Settes kaldt frem til servering.
Mmm
Om du lager de som muffins er steketiden kun 10-15 min.