Dagens oppskrift er en kjapp middagsoppskrift som jeg skal få 9 åringer til å lage neste uke. Du kan lage den på en dag du har dårlig tid, for den er enkel.
Et lite tips når du koker pasta er å koke opp litt ekstra. Når det er avkjølt putter du det i en boks i kjøleskapet, der holder det seg ivertfall i tre dager. Jeg lager mange kjappe retter av det i dagene etter. Jeg pleier å trene rett etter jobb så når jeg kommer hjem er jeg skrubbsulten og må ha mat innen et kvarter. Jeg pleier å lage mat av det jeg har i skapene, ingen rett blir lik. Jeg har nå bestemt meg for å alltid skrive ned hva jeg putter oppi, slik at jeg kan dele det med deg. Lynkjappe pastaoppskrifter kommer senere:-)
Pump it up! Om du har lyst til å ha oppi flere grønnsaker funker det bra., bør finhakkes. Eks paprika/brokkoli/spinat tenker jeg er godt oppi.
Til to porsj trenger du:
2 pølser
3 dl makaroni
2 egg
1/4 purre, i tynne ringer
2 dl revet ost
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte:
1. Sett på ovnen på 225 grader over og under varme.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
3. Del purren på langs og skyll den godt før du kutter den opp for det sitter svært ofte jord igjen under bladene.
4. Riv ost i et rivjern.
5. Skjær pølsene i skiver.
6. Bland ferdig kokt makaroni med egg, purre og mesteparten av osten i en bakebolle.
7. Tilsett salt og pepper.
8. Ha blandingen i en smurt ildfast form og legg på skiver av pølse. Dryss resten av osten på toppen.
9. Sett formen midt i ovnen ved 225 grader og stek i 15-20 minutter, til den ser gyllen ut oppå.
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
mandag 30. april 2012
søndag 29. april 2012
HAKKENDE GOD EGGESALAT
Jeg har vokst opp med en hjemmeværende mor som var veldig glad i og veldig flink til å lage mat. Det gikk alltid i hjemmelaget mat. Jeg prioriterer å lage og spise ordentlig mat. OG jeg mener at hjemmelaget mat ikke tar såå mye lenger tid å lage enn halvfabrikert.
Denne eggesalaten er Mmm og t.o.m barn hiver den i seg. Karri, egg og løk passer godt sammen og den er frisk i smak. Du lager den på 1-2-3
Vel bekomme:-)
Du trenger:
2 hardkokte egg
2 ss rømme
2 ss majones
1/2 ts karri
1/2 ts chilipulver
5 dråper sitronsaft
1/6 gul løk
2 klyper sukker
2 klyper salt
2 klyper pepper
En klype med krydder er det du får samlet av krydder mellom tommelen og pekefingeren, er man under 15 år kan man doble klypene i en oppskrift- så i denne oppskriften 4 klyper av sukker, salt og peppe
PS! Styr unna lett produkter, når man kutter ned på fettet i et produkt må det tilsettes tilsetningsstoffer for å holde på samme holdbarheten som fett gir.
Fett (enumettet og flerumettet) gir kroppen energi, du MÅ ha det.
|
Etiketter:
Egg,
Frokost,
pålegg,
Ungdomsmat,
Vegetarisk
fredag 27. april 2012
GUDDOMMELIG GULROTKAKE
Forrige uke lærte jeg 70 tolvåringer å lage denne kaken. De fikk ikke med seg oppskriften så nå renner det inn mailer med bønn om å få den. Den er enkel å lage og sinnsykt god. Den smelter på tungen og alle som får smake den av deg kommer til å elske deg. Den har vært en hemmelig oppskrift for mine venner i 10 år. Jeg er evig takknemmelig til verdens beste kakebaker som jeg tilslutt fikk oppskriften fra. <3
Lag den, del den med folk du er glad i og nyt.
Men følg oppskriften godt ellers blir det ikke et godt resultat.
4 dl hvetemel
4 dl sukker
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ½ ts natron
1 ts salt
- Alt det tørre blandes sammen i bakebolle med en sleiv.
2. Rør så inn i kronologisk rekkefølge (ellers blir resultatet mislykket).
- 3 dl smeltet smør (pass på at smøret ikke bobler/koker når du smelter det i en kjele, ha på lav varme).
- 250 g most jordbærsyltetøy (Noras tubesyltetøy er ferdig most så den bruker jeg.
- 4 egg
- 4 dl finrevet gulrot (husk å fjerne endene, skjæres av med en kniv)
OSTEKREM
125 g kremost naturell
3 dl melis
½ dl smør
1 ts vaniljesukker
5. Visp sammen til den er klumpefri. Om du ønsker ostekrem på siden av kaken også, så dobler du oppskriften.
6. Pynt med finrevet gulrot eller skjær lange tynne flak med potetskrelleren.
TIPS:
torsdag 12. april 2012
PERFEKT PANNACOTTA
Denne oppskriften er enkel å lage og lett å imponere med ;-). Personlig går jeg alltid med denne oppskriften i lommeboka (skrevet på to gule lapper) sånn i tilfelle...
Den trenger endel tid i kjøleskapet, lag den gjerne dagen før du skal servere den for da har du tid til å lage middagen i ro og mak.
(halver bare oppskriften om du skal ha til 2-3)
10 dl fløte
200 gram sukker
2 stk vaniljestenger (nei,vaniljesukker bruker du ikke om dette skal bli en perfekt nytelse)
1 sitron
5 plater gelatin
Til pynt: Ulike bær, eks blåbær, bringebær og jordbær. Kjøp en kurv av hver, det holder.
Slik gjør du det:
- Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann slik at det dekker platene.
- Snitt vaniljestengene i to, skrap ut frøene for det er kun de du bruker.
- Finn et rivjern (det du river osten i), bruk det minste mønsteret til å rive av sitronskallet fra sitronen (ikke få med det hvite- det smaker bittert).
- Del sitronen med en kniv, press med hånden eller bruk en sitruspresse ut 4 ts saft.
- Finn frem en kjele og en visp, putt 2 dl fløte, alt sukkeret, vaniljestangfrøene og finrevet sitronskall oppi.
- La det koke opp mens du visper stort sett hele tiden (melk og fløte elsker å brenne seg i bunnen av kjeler eller koke over når du ikke ser).
- Når det bobler i overflaten så koker det, sett kjelen så på en kald plate i to minutter (nå trekker den og da blander smakene seg godt i hverandre).
- Ta opp gelatinen fra vannet, press vannet forsiktig ut av de med hånden, putt det oppi kjelen.
- Bruk en sleiv til å røre det godt sammen med det andre.
- Hell oppi resten av fløten (8 dl) og sitronsaften (4 ts), rør så alt blander seg.
- Finn frem en bolle som rommer over 10 dl og legg en sikt over den, nå skal du helle innholdet i kjelen i sikten og ned i bollen.
- Finn frem glass du skal servere det i, stettglass ser lekkert ut. Hell oppi 3/4 full.
- Settes i kjøleskap i minst tre timer opptil to dager før servering.
- Rett før servering danderer (legger pent) ulike bær i hvert glass.
Abonner på:
Innlegg (Atom)