Dagens oppskrift er en kjapp middagsoppskrift som jeg skal få 9 åringer til å lage neste uke. Du kan lage den på en dag du har dårlig tid, for den er enkel.
Et lite tips når du koker pasta er å koke opp litt ekstra. Når det er avkjølt putter du det i en boks i kjøleskapet, der holder det seg ivertfall i tre dager. Jeg lager mange kjappe retter av det i dagene etter. Jeg pleier å trene rett etter jobb så når jeg kommer hjem er jeg skrubbsulten og må ha mat innen et kvarter. Jeg pleier å lage mat av det jeg har i skapene, ingen rett blir lik. Jeg har nå bestemt meg for å alltid skrive ned hva jeg putter oppi, slik at jeg kan dele det med deg. Lynkjappe pastaoppskrifter kommer senere:-)
Pump it up! Om du har lyst til å ha oppi flere grønnsaker funker det bra., bør finhakkes. Eks paprika/brokkoli/spinat tenker jeg er godt oppi.
Til to porsj trenger du:
2 pølser
3 dl makaroni
2 egg
1/4 purre, i tynne ringer
2 dl revet ost
1 ts salt
½ ts pepper
Fremgangsmåte:
1. Sett på ovnen på 225 grader over og under varme.
2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
3. Del purren på langs og skyll den godt før du kutter den opp for det sitter svært ofte jord igjen under bladene.
4. Riv ost i et rivjern.
5. Skjær pølsene i skiver.
6. Bland ferdig kokt makaroni med egg, purre og mesteparten av osten i en bakebolle.
7. Tilsett salt og pepper.
8. Ha blandingen i en smurt ildfast form og legg på skiver av pølse. Dryss resten av osten på toppen.
9. Sett formen midt i ovnen ved 225 grader og stek i 15-20 minutter, til den ser gyllen ut oppå.
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
Matspalte
Middagstilbehør
Naturen som spiskammers
Pai
Pasta
Pizza
Portugisisk
Poteter
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
fredagsmidag
is
matartikkel
muffins
omelett
pesto og tapenade
pålegg
påske
saus
sukkerfri
Østeuropesisk
mandag 30. april 2012
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar