Til 8 skrubbsultne jenter:
2 kg kyllinglår
2 kg kyllingklubber
Marinade:
9 store vårløk
2 røde chilli (med frøene)
75 gram ingefær
Skallet fra 1 lime
10 ss agavehonning
7 ss soyasaus
1 1/2 potte koriander
Sesamfrø til å strø over kyllingen før steking.
Solsikke eller rapsolje til steking
- Bland alle ingrediensene til marinaden sammen i en kjøkkenmaskin til alt er finhakket og godt blandet.
- I to store poser eller boller legges kylling sammen med marinaden. Gni gjerne marinaden godt på kyllingen.
- La dette stå i kjøleskapet og marineres i 20-24 timer.
- Sett stekeovnen på 200 grader over og undervarme.
- Hell i litt olje på to stekebrett.
- Ha lårene på et brett og klubbene på det andre.
- Resten av marinaden fra posene har du oppå hvert kyllinglår.
- Strø over sesamfrø.
- Stek lårene i ca 40 min. Stikk en gaffel i en kylling for å se om den er ferdig. Renner det klar væske ut er de det. Stek den gjerne på grill de siste 5 min for et mer sprø overflate.
- Når du tar ut lårene fra ovnen setter du inn klubbene (husk å strø på sesamfrø) og la disse steke i 30 min. Altså da blir de akkurat ferdig til neste serveringsrunde.
- Serveres med thaidressing og thaisalater.
THAI DRESSING
1 ts salt
5 ss fiskesaus
Saften fra 3 lime
5 ss brunt sukker
1/2 ts chilipulver
- Ha alle ingrediensene i en liten flaske. Rist slik at det blander seg godt.
- Settes frem på bordet og helles over salaten rett før den spises..
GRØNN THAI EGGNUDELSALAT
1 isbergsalat
2 vårløk
1 pk aspargesbønner eller sukkererter
2 vårløk
1 pk aspargesbønner eller sukkererter
1 agurk
4 hvitløksfedd
4 hvitløksfedd
2 røde chili
ca 50-100 gram ingefær
Litt av dressingen ovenfor evt saften fra 1 lime.
250 gram eggnudler
ca 50-100 gram ingefær
Litt av dressingen ovenfor evt saften fra 1 lime.
250 gram eggnudler
- Skjær isbergsalat i tynne strimler og vårløken i skiver.
- Del agurken og apargesbønnene i tynne staver.
- Finhakk hvitløk, chili og ingefær og rør disse sammen med 3 ss fra dressingen la det stå å godgjøre seg mens du koker nudler.
- Kok opp eggnudlene etter fremgangsmåte bak på pakken. Kan gjerne deles i mindre biter.
- Bland de varme nudlene med ingrediensene ovenfor og rør inn den lille blandingen med dressing, chili, hvitløk og ingefær.
- Server mens salaten er lunken.
SØT OG SPRØ THAISALAT MED GLASSNUDLER
( glutenfri)100 gram ristet kokos
3 vårløk
2 mango1 pose machemiks salat
1/2-1 potte koriander
250 gram glassnudler
200 gram knuste cashewnøtter
- Rist kokos i en tørr stekepanne slik at det blir gyldent (slik du gjør med pinjekjerner). Avkjøles.
- Skjær vårløk og mango i biter.
- Bland dette sammen med en pose machemikssalat og korianderblader.
- Kok glassnudlene etter fremgangsmåte på pakken, ha i litt olje i kjelen slik at nudlene ikke klebrer seg fast i hverandre.
- Mens dette koker knus cashewnøtter i salaten med hendene/morter eller bunnen av et glass.
- Rør i kokosen og tilslutt de varme nudlene. Bland godt og server mens det er lunkent.