Retten jeg skal nå skal dele med dere er rask å lage og full av gode smakfulle ingredienser.
Bruschetta (uttale broosketta) er ristet brød med topping av tomat m.m
DETTE MÅ DU HA TIL EN SKIVE:
1 skive loff /landbrød e.l (gjerne noen dager gammelt, fin måte å bruke opp tørt brød på, evt frys det og ta det opp når skal lage denne retten)
1 mellomstor tomat ( tomater skal være dyprøde i fargen og lukte tomat, det er da det SMAKER tomat)
1 hvitløksfedd
1-2 ss olivenolje (ekstra virgin er best)
1 stor klype salt
1 stor klype pepper
1 klype sukker (litt sukker gjør at maten får en rundere smak)
4 basilikumblader
Hvis du liker det kan også tilsette dette:
1 ss rødløk
3-5 sorte oliven
1 skive mozzarella
SLIK GJØR DU DET:
- Kok opp ca 5 dl vann i en liten kjele.
- Sett en skål med ca 3 dl kaldt vann på kjøkkenbenken.
- Snitt toppen av tomaten med et kryss, ikke dypt, kun i skinnet.
- Legg tomaten på en skje, før den forsiktig ned i det kokende vannet- nå skolles tomaten , altså skinnet løsner fra tomatkjøttet. Når du har telt til 30, ta skjeen nedi igjen, ta opp tomaten og legg den oppi bollen med kaldt vann.
- Dra så av skinnet med fingrene.
- (Finhakk løk og oliven.)
- Grovhakk tomaten, basilikum (og mozzarella.)
- Bland alle ingrediensene sammen i en bolle/skål.
- Rør forsiktig.
- Skjær en skive loff, gni en halv hvitløk hardt på en side av loffen, og den andre halvdelen på den andre siden.
- Hell en liten spiseskje olivenolje på hver side av loffen.
- Stek loffskiven i en stekepanne på middels varme (5), i ca-3 min på hver side.
- De skal bli gyldne i fargen.
- Legg så på tomatblandingen og Mmm.
|
Disse olivene innholder ikke tilsetningsstoffer. |