Det er vinter, dvaletid og suppetid.
Jeg elsker å prøve nye ingredienser og retter. Kort tid tilbake fikk jeg høre om Jordskokk. Det er en rot som ligner noe på en bestefarnese, litt herk å skrelle, men med deilig søt og nøtteaktig smak. Veldig sunn og en rask suppe å lage. Litt salt tilbehør er godt for å møte den søte smaken, jeg valgte å tørrsteke parmaskinke.Dette trenger du til 4 porsjoner:
500 g jordskokker
2 ss rapsolje
1 buljongterning (kylling eller grønnsak)
1 buljongterning (kylling eller grønnsak)
1 l vann
1 dl fløte
salt og pepper
Slik gjør du det:
- Skrell jordskokkene.
- Legg de i vann (en time eller en dag).
- Del de opp i terningstore biter.
- Fres de i olje i en kjele.
- Tilsett buljongterningen og vann, la det koke til jordskokkene er møre (når en terning slipper taket med engang du setter gaffelen i).
- Bruk en stavmikser og kjør den til suppen er klumpefri. (kan bruke blender eller kjøkkenmaskin).
- Tilsett fløte, bruk stavmikseren og kjør til det blir en kremet suppe.
- (Helles tilbake i kjelen ), gi suppen et oppkok, smak til med salt og pepper.
- Server gjerne med tørrstekte parmaskinkeskiver, bacon, sprøstekte jordskokkskiver, lyst brød skåret i terninger og stekt i olje med finhakket hvitløk eller fersk persille.