fredag 29. april 2016

SUNNE BLÅBÆRMUFFINS MED SJOKOLADE


Kombinasjonen blåbær og sjokolade syntes jeg er helt fantastisk. Første gangen jeg fikk øynene mine opp for dette var engang jeg hadde laget Bounty og sto igjen med for mye smeltet sjokolade. Det var en lørdag, det var vinter og jeg hadde kokkelert hele dagen. Sulten var uten tvil tilstede. Om (heldigvis) Bountyen ikke måtte stå kaldt i tre dager før de kunne spises, så hadde nok de gått ned i det store sluket. Istedenfor sto det en boks med blåbær i nærheten. En, to , tre i munn. "Hvordan ville disse bli dekket med sjokolade tro?" En gaffel spidder en blåbær og dyppes i flytende sjokolade. Inn i munn, ned i magen. Sulten jublet. Ikke bare at den fikk noe spiselig, det var både syrlig og søtt. Det beste den vet. Tomt ble det både med blåbær og flytende "reste"sjokolade den vinterlørdagen.

Banan er søtt, sjokolade er søtt og blåbær er søtt så disse muffinsene blir saftige og søte, så ikke vær redd for det ;-).

Dette trenger du til 16 muffins:

4 dl havregryn
4 egg
1 ts kanel
1/2 ts kardemomme
1/2 ts bakepulver
1/2 ts vaniljefrø
2 modne bananer
3 ss kesam
4 håndfull frosne blåbær
50 gram grovhakket mørk sjokolade

(Muffinsformer eller bakepapir)

Slik gjør du det:

Bland sammen havregryn, egg, kanel, kardemomme, vaniljefrø, bakepulver og kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem bananene mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i frosne blåbær og grovhakket sjokolade som du vender veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 12 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Best lunkne men gode også kalde.

Ønsker du annet fyll i sunne muffins så kan kanskje en av disse friste:
Muffins med banan og bringebær 
Havretopper med blåbær
Havretopper med kokos .

søndag 24. april 2016

SUNNE MUFFINS MED BANAN OG BRINGEBÆR

Min vennine Monica dukker alltid opp med noe sunt og godt når hun kommer på besøk. Disse vakre, sunne og deilige muffinsene er inspirert av hennes forrige besøk da hun hadde med noe lignende. Jeg laget 10 muffins ut av denne røren og både mini på 1 år og jeg spiste opp alle muffinsene på under et døgn. Vi elsker jo både banan og bringebær.
Om du ønsker andre smaker har jeg laget lignende "muffinser" tidligere bare i mindre format. Bruk gjerne muffinsformer og øk mengden og ovnstiden. Her er oppskriftene: Havretopper med blåbær og Havretopper med kokos .

Dette må du ha i hus:

Havregryn
Egg
Kanel
Kardemomme
Bakepulver
Vanilje
Kesam
Bananer
Frosne bringebær
(Ca 12 Muffinsformer eller bakepapir)

Bland sammen 4 dl havregryn, 4 egg, 2 ts kanel, 1 ts kardemomme, 1/2 ts vaniljefrø, 1 (liten) ts bakepulver, 3 ss kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem 2 bananer mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i 5 håndfuller med frosne bringebær som vendes veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 15 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Gode både lunkne og kalde.