En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
torsdag 10. mars 2016
QUICHE LORRAINE ROYAL
En Quiche Lorraine består av skinke og ost. En Quiche Lorraine Royal består av to oster, en med mye smak og en som gir god og sprø konsistens ved steking og en skinke som er speket og lagret lengre. Paien blir litt dyrere pga bedre råvarer men også bedre pga god smakssammensetning. Tror jeg holder meg til Quiche Lorraine Royal heretter ;-)
Paibunn
100 gram mykt smør
200 gram hvetemel
ca 3 ss kaldt vann
Eggestand
3 egg
2,5 dl fløte
salt og pepper
Fyll
150 gram blåmuggost
200 gram revet mozzarella
ca 7 skiver speket skinke
Kna sammen paibunningrediensene ved bruk av hendene til en smidig deig. Legges i kjøleskapet minst en time. Sett ovnen på 200 grader varmluft. Press deigen ut i kanter -og bunn av en paiform. Forstekes uten fyll i 10-12 min. Imens visper du sammen egg og fløte med en gaffel. Ha i litt salt og pepper i eggblandingen. Skjær blåmuggosten i tynne skiver. Når paibunnen er ferdig forstekt har du oppi blåmuggostskivene og derretter eggestanden. Strø så over mozzarellaen og dander på skinken. Stekes i ovnen til eggestanden er stiv og osten er gylden (ca 20 min). Avkjøles litt før servering. Skal den serveres neste dag gir du den litt lunk ved å ha den i ovnen på 100 grader i ca ti min. Server gjerne med en salat til.
Vær så god, håper den smaker :-)
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar