Denne banankaken må være den beste i banankakeverden. Med en klase bananer som hovedingrediens sier det seg selv at kaken er proppfull av sødme og saftighet. Sjokolade er jo som kjent en svært god kollega til mange andre ingredienser, som bla.a jordbær, lakris, rødvin, kokos, blåbær, kaffe og vanilje.
En annen god kollega er bananen, så innimellom de moste bananene i kaken finnes biter av mørk sjokolade.
Karamelltrekket på toppen av kaken er lederen som sørger for å få frem de beste egenskapene hos alle.
(Det er en av Lise Finckenhagens banankaker som har vært hovedoppskriften jeg har gjort en variasjon utifra.)
Aller først: Sett ovnen på over -og undervarme 180 grader. Sett en rist i midten av ovnen. Ha bakepapir oppi to store brødformer ( 2 liters former).
Dette trenger og gjør du:
3 egg
200 gram sukker
Vispes sammen til eggedosis.
150 gram smør
Smeltes i en kjele på lav varme og vendes forsiktig i eggedosisen med en slikkepott.
250 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt nellik
1 ts vaniljefrø (evt. 2 ts vaniljesukker)
1 ts salt
Siktes litt etter litt og vendes forsiktig i eggedosisen.
5 modne bananer
Moses på en tallerken med en gaffel og vendes så inn i eggedosisblandingen sammen med
100 gram grovhakket mørk sjokolade
Ha røren over i brødformene og stekes i ca 50 min. Sjekk med en kakepinne. Kakene er ferdige når det ikke sitter igjen deig på pinnen.
KARAMELLSAUS
200 gram brunt sukker
100 gram smør
1/2 dl fløte
Når kaken taes ut av ovnen kan du lage sausen ved å ha ingrediensene sammen i en kjele. La det koke opp imens du rører. Småkokes i ca 2 min til det er en jevn saus. Prikk kakene med en gaffel og hell sausen over. Kaken avkjøles så i formen. Nytes lunken eller kald. Holder seg saftig i flere dager.
Sukk, for en nytelse <3
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
onsdag 11. juli 2018
VERDENS BESTE BANANKAKE
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
det så godt ut :D
SvarSlettJeg bakte denne kaken i kveld, en sen sommerkveld på fjellet! Jeg tror dette er den beste banankake jeg noensinne har smakt. Jeg brukte melkesjokolade og den smakte nydelig. Neste gang vil jeg bruke mørk sjokolade! Men uansett den vil smake nydelig1 Tusen takk for at du deler! 😊🇳🇴❤️👍
SvarSlettBakepulver og grader hadde nok vært et tips å få med i oppskriften 🙏🏽
SvarSlettJa, hvor mye bakepulver?
SvarSlett