En av de beste dessertene -og kakene som finnes (etter min mening) er Tiramisu. Den smakfulle fyrrige italienske etasjekaken som betyr trekk meg opp. Det er nemlig akkurat det den gjør. Den trekker deg opp til nye sannselige høyder. Kaken legges lagvis akkurat som lasagne. Først legges Madeleinekakebunn så kaffe -og likørblanding deretter en sammensatt krem og slik legges det til det ikke er mer igjen av de ulike. Rett før servering sikter du over kakao. Og du gjettet det sikkert i.o.m det er kaffe i kaken, kaken passer ypperlig med en kopp kaffe til. Men om du ikke ønsker en så mektig, intens og heftig kake kan du bare bake Madeleinekaken og servere den som den er til en kopp kaffe eller te. Kaken blir luftig og med et sting av syrlighet. Lag gjerne en ostekrem (som man har på gulrotkake), det tror jeg vil smake prima!
Madeleinekake er en meget enkel men smakfull kake. Jeg laget den i 1,5 l brødform fordi jeg skulle lage en rektangulær Tiramisukake men du kan steke den i en 20/22 cm springform (rund form). Da kan du bruke samme formen til å sette sammen Tiramisukaken med kremen. Om du ønsker å kaken som den er anbefaler jeg brødform.
Dette trenger du:
3 mellomstore egg
150 gram sukker
1 ss akasiehonning
finrevet skall fra 1/2 sitron
1/4 ts salt
125 gram smør
150 gram hvetemel
1,5 ts bakepulver
smør til smøring av formen
Slik lager du den:
3 mellomstore egg vispes sammen med 150 gram sukker, 1 ss akasiehonning, finrevet skall fra 1/2 sitron og 1/4 ts salt. Visp det til eggedosis ( når du kan skrive Ole i røren med vispen eller en skje er eggedosisen ferdig). Smelt 125 gram smør på middels til lav varme. Sikt 150 gram hvetemel og 1,5 ts bakepulver oppå eggedosisen og vend det forsiktig inn med en slikkepott. Hell så i det smeltede smøret imens du rører forsiktig med slikkepotten ( ikke rør mer enn du må). Når alt er blandet setter du deigen dekket av plastfolie i kjøleskapet i en time. Smør ønsket form (som nevnt over) og stek kaken på 200 grader over og undervarme i ca 30 min (mindre om du har valgt springform. Sjekk med en gaffel om den er ferdig. Skal ikke henge igjen kakedeig når du trekker gaffelen ut av kaken).
Nb! Legg over bakepapir når du syntes den begynner å bli mørk gylden.
Avkjøles på rist.
Bruk gjerne kaken i denne deilige Tiramisudesserten eller Tiramisukonfekt (aka pop cakes).
En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar