Denne pastasalaten er pastasalaten over alle pastasalater. Stadig går jeg og fyser på den, og stadig kommer andre bort til meg og sier de har så lyst på den.
Jeg lager den noen ganger om jeg får gjester en hel helg enten hjemme eller på hytta, for da kan gjestene gå å spise litt pastasalat om de blir sultne mellom hovedmåltidene.
Pastasalaten holder seg flere dager i kjøleskapet, best er den dagen etter du har laget den.
Og du, denne kan du spise med god samvittighet, god bensin for kroppen din...
Til ca 5 personer:
1 stekt kylling (eller to stekte kalde kyllingfileter, ha de i sølvfolie i ovnen så blir de ikke så tørre)
2 porsj (400 gram ukokt) pasta. Bruk gjerne: penne(rør)/fusilli(skruer)/farfalle(sløyfer) eller annen pasta med artige fasonger.1/2 pose pinjekjerner
1 boks creme fraiche
1/2 rød paprika
1/3 purre (bruk kun av det hvite)2 fedd hvitløk (et fedd er det noen kaller en båt, men på hvitløk heter det fedd)
1/4 isbergsalat
1-2 ss pesto
1 pk bacon
50-100 gram parmesan (aldri kjøp ferdigrevet parmesan, det er kun skorpen av osten de har brukt. Phu og æsj)
Noen dråper sitron/lime
1/2 dl fløte
salt og pepper etter smak og behag
Slik gjør du det:
- Kok pastaen etter anvisning på pakken, avkjøl helt.
- Klipp baconet i terningstore biter, stekes sprøtt. (Baconfettet som er igjen i pannen kan du velge om du vil ha i salaten eller ikke).
- Rist pinjekjernene i en tørr stekepannen til de blir gyldne.
- Rens den stekte kalde kyllingen for ben og skinn, riv kjøttet opp i passende biter.
- Skjær paprikaen i lillefingerneglstore terninger.
- Skjær purren i tynne ringer (har du husket å skylle den for jord?).
- Finhakk hvitløksfeddene.
- Skyll og skjær så isbergsalaten i terningstore biter.
- Riv parmesanen i rivjernet (samme størrelser som revet ost alltid er i).
- Bland så alle ingrediensene sammen i en bolle.
- Kan serveres med engang, hvis ikke ta plast over bollen, så i kjøleskap.
- Aller best dagen derpå. Om du syntes den da har blitt litt tørr, tilsett litt creme fraiche og/eller litt fløte.
- Server gjerne med godt brød.
Her finner du lenker til godt brød som passer til:
DON`T FORGET TO HAVE FUN COOKING!
Denne pastasalaten ble laget til sommerlunsjen på jobben med god hjelp av snille kollegaer laget vi pastasalat og foccacia til 40-45 personer.
Følg MALENESmaktMAT på Snapchat og Instagram for inspirasjon og oppskrifter
knall bra dette blir lunsj til helgen på hytta
SvarSlett:-)Så bra og hyggelig å høre. Håper den smaker fortreffelig og at du får masse skryt! :-)
SvarSlettHørtes godt ut, med unntak av isbergsalaten i. Prøv å bytt ut med ruccola da vel! Mie
SvarSlettEnig med deg, anonym.
SlettKlippe opp litt hjertesalat el l i stedet….?
Hei Mie. Jeg har testet ut med ruccolasalat istedenfor, men jeg syntes den ga for mye smak og tok smaksoverhånd over noen av de andre ingrediensene. Isbergsalaten er mild på smak, men knasende og frisk på smak til de andre ingrediensene. Men smaken er jo som baken, delt :-) . Kanskje du liker den best med ruccola ; ).
SvarSlettDa prøver jeg ikke med ruccolasalat. Har du testet med soltørkede tomater i?
SlettKjempegod pastasalat! Helt klart noe jeg skal servere igjen! Prøvde den på onsdag og alle elsket den'!
SvarSlettSå hyggelig å høre:))
SvarSlettAt denne er god er jeg helt sikker på, og den skal garantert prøves. Elsker denne type salater
SvarSlettDen er bare helt Mmm :)
SvarSlettKos deg med kokkeleringen og nytelsen av den!
Skal ha barseltreff heime på mandagen og har lurt fælt på hva eg skal serverer - helt til eg kom over denne oppskrifta. Perfekt!
SvarSlettGleder meg til å lage og smake :)
Så hyggelig: ). Det gleder meg veldig å høre! Håper du og barseljentene liker den like godt som meg. Lag den gjerne dagen før og server den med godt brød. Anbefaler fondantkaken til dessert med Melis og friske bær. ( god både kald og varm). Kos deg med kokkeleringen og treffet:).
SvarSlettFantastisk god salat!!! Laga ein liten prøve posjon i dag, skal lage ein stooor posjon til helga :-) Takk for oppskrift!
SvarSlettElin
Bare hyggelig Elin! Glad du likte den:). Kos deg med den i helgen:).
SvarSlettFantastisk god pastasalat :-) laget den på jobb til 35 stk :-) de bare elsket den :-)
SvarSlettHurra!!! Tipper de elsker deg og nå etter du kokkelerte til så mange:-)
SvarSlettTakk for oppskrift! Var supergod!
SvarSlettHyggelig å høre, takk:)
SvarSlettSupergod:)
SvarSlettTusen takk:). Jeg er helt enig!
SlettDa står salaten og godgjør seg i kjøleskapet til i morgen :D Håper svigerforeldrene mine og evt gjester liker den :D smakte på den nå, kjempegod, men tipper den er bedre i morgen :) Hadde bare litt salt og pepper,kan kanskje ha på litt mer?
SvarSlettHurra!!! Så gøy du lager den til nasjonaldagen. Jeg tror både du og gjestene dine vil like den:) . Smak til med salt og pepper. Sett gjerne bøssene på bordet så kan gjestene smake til selv.
SvarSlettHei :)
SvarSlettDenne ser perfekt ut, tenker å ta med den til sommerfest i barnehagen, men da skulle jeg gjerne hatt den store oppskriften ;) kunne du sendt den på mail? ( brittcpedersen@hotmail.com ) Skal lage den idag, å ha med som fredagskos i morgen( fri fredag ;) ) på jobb, gleder meg til å smake :-D
Hei Britt-Cecilie. Jeg sender den over asap. Lykke til med kokkeleringen:) Håper det smaker!
SvarSlettHei
SvarSlettJeg lurer på om dressingen blandes sammen og så tas over salaten? Eller blndes en bare alle ingrediensene som er oppført i oppskriften i en bolle?
Du blander alle ingrediensene sammen i en bolle som det står i fremgangsmåte nr 10. Vend det forsiktig sammen slik at alt blandes godt i hverandre. Lykke til og kos deg: )
SvarSlettFår mer og mer sug etter denne salaten for hver gang vi lager den her i huset.Krydrer kyllingfiletene ekstra godt,og vender pastaen i ekstra pesto før jeg har det i med det andre.Tar også små søte tomater i,det frisker opp .Klarer så vidt å vente til neste dag da den er best,men da forsvinner også alt.....Takk for smaskens oppskrift,Malene! (Og selvfølgelig mekker man en pizzafocaccia som tilbehør ;) )Hilsen Bente i Skåne
SvarSlettIkke sant, det gjòr jeg og;-). Tenker stadig vekk pà den...Hòres godt ut det du har gjort med den, det skal jeg teste neste gang:-). Sà hyggelig à hòre at du syntes den var smaskens god:-). Takk for hyggelig tilbakemelding, det setter hjertet mitt sà pris pà:-). God matsommer fra Malene.
SvarSlettFantastisk salat, har laget den mange ganger og får alltid gode tilbakemeldinger. Skal lage den på jobb og vil gjerne ha stor oppskrift. Kan sendes til meg på anbino@online.no
SvarSlettTusen takk. Hyggelig å høre. Skal sende den til deg iløpet av helgen😃
SvarSlettFantastisk god pastasalat som jeg skal lage for andre gang i dag!
SvarSlettEneste minuset var at salaten ble ganske "tørr" etter en dag i kjøleskapet, er det bare å spe på meg creme F å fløte da eller?:)
Tusen takk, så hyggelig å høre. Tips: Ha den i en plastikkpose i kjøleskapet og tilsett litt creme fraiche/ fløte (som du nevnte :) ) om den blir litt "tørr".
SvarSlettHei! Skal lage salaten i kveld, derfor lure eg på om dt e et nødt med pesto for dt glemte eg å kjøpa :-)
SvarSlettDet blir jo en litt annen smak med engang man kutter en ingrediens. Men om du har basilikum, ville jeg ha kuttet opp dette og hatt i isteden.
SvarSlettHøres ut som om denne salaten drukner i saus etter min smak. 1 helt beger creme fraiche er ikke helt bra for helsa mi heller. Men jeg kan kanskje prøve å ha den ved siden av? Vilde
SvarSlettNeida, den drukner ikke i saus. Oppskriften er til 5 personer så da blir det ikke så mye creme fraiche på hver. Håper du tar sjansen for den smaker fantastisk syntes jeg.
SvarSlettSpennende! Denne prøver jeg meg på nå:-) mener du mat fløte? :-)
SvarSlettDu kan bruke både matfløte og kremfløte. Lykke til! Håper du liker den like godt som meg :)
SvarSlettTakk, det ble matfløte :-) Skal ikke serveres før barseltreff i morgen, men måtte tyvsmake.. mmm.. gleder meg til å spise meg mett på denne ;-)
SlettHei :)
SvarSlettTror du at det passer å sløyfe kyllingen, og ha litt spekeskinke e.l til?
Takk for at du deler :D
Den er jo rågod med kombinasjonen av kylling og bacon i. Personlig liker jeg best spekeskinke til en ikke kremet salat. Hva med å lage denne? http://malenesmaktmat.blogspot.no/2013/05/norsk-sommersalat.html?m=1 eller denne? http://malenesmaktmat.blogspot.no/2013/09/lun-og-god-salat-med-smak-av-sommer.html?m=1
SvarSlettHei.
SvarSlettKom over denne oppskriften nå, og tenkte at denne må jeg prøve på neste jente kveld. Vi er akkurat 5 stk, så lurte på det er mer en nok til 5 eller bør jeg ha litt ekstra ?
God jul !
Hilsen Vivian.
Såå hyggelig at du vil lage pastasalaten til jentekvelden din:). Det er en mektig salat som skal holde til 5 personer. Jenter spiser gjerne noe mindre enn menn så det bør holde. Server bakst til så er du helt sikker på at alle blir mette. Eller en kake til dessert;). Lykke til!
SvarSlettDenne som bare helt super ut :-) men jeg også kunne tenke meg oppskrift på stor porsjon, fint om du vil sende meg det :-) rishaug.a@hotmail.com
SvarSlettSender deg den imorgen :)
SvarSlettHei! Hvor mye kostet dette sånn ca? :)
SvarSlettVanskelig å si Marte. Har dessverre ikke regnet på det.
SvarSlettNå har jeg laget denne pastasalaten, den står nå og godgjør seg til i morgen :) Tror den kommer til å smake kjempegodt, og perfekt og ha i kjøleskapet for meg som er student.
SvarSlettSuper studentmat :). Holder i mange dager, tilsett bare litt fløte eller creme fraiche om den blir litt "tørr". Håper du liker den :)
SvarSlettHei! Kan du sende meg oppskrifta på stor porsjon til mariannebl@hotmail.com
SvarSlettSkal ha 7 års bursdag i helga og gled meg til å prøve ein ny salat!!
Mvh Marianne
Oppskriften til 40 personer finnes her: http://malenesmaktmat.blogspot.no/2014/01/kylling-og-pastasalat-til-40-personer.html?m=1
SvarSlettHeller du kald fløte sammen med alle ingrediensene?
SvarSlettJa, litt kald fløte. Kan droppes evt tilsettes om salaten har blitt litt tørr på dag 2 eller 3.
SvarSlettOk! Nå skal jeg sette i gang og lage den, gleder meg veldig til å smake! ��
SvarSlettHei igjen. Er meg som skrev over her. Dette er den beste salaten jeg noensinne har smakt! Veldig veldig godt, har anbefalt den til slekt og venner. Nå må jeg kikke mer på blogger din for å finne mer snadder :) takk for at du deler oppskriftene dine! Klem fra Lina
SvarSlettÅhhhh, tusen tusen takk😘. Håper du finner andre snadderretter her også. Og tusen takk som deler og anbefaler videre😃
SvarSlettBle tipset om pastasalaten din, og jeg laget den i går. Spiste den til lunsj i dag, og den var bare helt utrolig god!
SvarSlettTusen takk for at du delte oppskriften! :))))
Bare hyggelig Heidi :). Veldig glad at den blir tipset om og at du likte den:)).
SvarSlettHei, kan denne salaten passe til grillmat?
SvarSlettAbsolutt. Kutt ut kyllingen og den passer bra til mye:-)
SvarSlettSer at den bør stå til neste dag, men KAN den spises samme dag også? Eller er den ikke noe god da?
SvarSlettGod samme dag og i flere dager etterpå:). Lykke til!
SlettÅh herre! Jeg var i utgangspunktet skeptisk til creme fraiche og fløte, men fy søren. Dette er en av de beste pastasalatene jeg har smakt! Den blir med rundt på julelunsjer og juleavslutninger fremover :) Tusen takk!
SvarSlettÅhhhhh:))). Tusen takk så utrolig hyggelig å høre. Håper den vil glede mange. God jul ønsker jeg deg:).
SlettPinjekjerner får man fatt i det litt billigere? Nesten 60kr for en liten eske på Kiwi var litt drøyt for min lommebok��
SvarSlettTror du får det billigere på frukt -og grøntbutikker. Eller så går det selvfølgelig an å droppe det.
SlettHei! Hvis jeg skal lage dette som en del av et koldtbord, hvor mye bør jeg lage da?
SvarSlettHei Anneloine. Jeg har laget en oppskrift som en del av en buffet eller tapasbord. Det holder når man har mange andre retter også. Lykke til. - Malene-
SlettHei. Tror du denne passer til stekt laks? Men da uten kylling?
SvarSlettDu tenker da å ha den stekte laksen ved siden av salaten da? ( for ellers vil den smuldre seg opp i salaten under omrøring). Jeg tenker det vil sikkert smake godt. En venninne som er vegetarianer lager denne salaten uten kylling og bacon.
SlettDenne er bare fantastisk! Lager den igjen og igjen og igjen og igjen. I dag skal jeg lage den nok en gang. Nå kan jeg oppskriften så godt at jeg ikke behøver å lure på hva som skal i.
SvarSlettÅh så hyggelig tilbakemelding Lise. Det gleder meg veldig å høre. Spre gjerne det glade budskap og bloggen videre til venner og bekjente ;-)
SvarSlettHallo, hvor mange kalorier Tror du dense har pr 100g??
SvarSlettHei unknown. Det har jeg ikke satt meg ned og regnet på men det finnes ulike matkalkulatorer på nettet hvor du kan plotte inn ingrediensene og vekten og du vil da få vite kaloriinnholdet. Lykke til . Mvh
SvarSlettKan jeg bruke lettrømme i stedet for creme fraiche ?
SvarSlettÅh jag ville så gärna prova denna till jente träffen i helgen, men butikken här hemma hade inte pinjekjerner eller permesan 🙁
SvarSlettHva... Det bør de ha i sortimentet😳. Prøv uten, blir ikke like god men god😉
SlettProvade utan och det var en hit! �� Nästa gång ska jag åka in till en större butikk och få med alla ingredienser ��
SlettÅhh, så hyggelig å høre:-)). Håper du liker den med alle ingrediensene også;-)
SvarSlettHei :)
SvarSlettKylling naturell filet - krydre med salt og pepper bare?
Kjempegod salat! Skal serverast på jentekveld, i kveld. Gleda meg.
SvarSlettTuuuusen takk😊😊😊. Utrolig hyggelig å høre!
SlettElsker denne salaten! Lager i store porsjoner og spiser til frokost, lunsj, middag og kveldsmat, til det er tomt! Blir aldri lei og passer perfekt som student:-) Takk!
SvarSlettÅhhh, jeg elsker å høre det. Tusen takk for hyggelig kommentar!
SlettLaget for første gang idag og det blir ikke siste gang, supergodt! Byttet ut fløten med melk og brukte creme fresh light da vi prøver å gå ned noen kilo her. Venninne som var hos oss ble glad for rester med til lunch imorgen!
SvarSlettGår det an å bytte ut kylling med bogskinke på boks ? Har ikke kylling i hus.
SvarSlettDet går sikkert veldig fint😉👌🏼
SlettHei.kunne jeg fått oppskrift på stor porsjon? Vidnessiri@gmail.com
SvarSlettMvh. Siri vidnes
http://malenesmaktmat.blogspot.no/2014/01/kylling-og-pastasalat-til-40-personer.html?m=0 Eller så ligger den under populære innlegg på venstre side på bloggen. 😃
Sletthar du mulighet sende mei oppskrifta til berre en person på mail?hadde satt umenskelig pris på det.på forhond takk.email haakonlfc@hotmail.com
SvarSlettser så sykt godt ut
👍🏼
SlettHei. Denne så god ut. Lager du pesto selv? Eller hvilken bruker du isåfall? Syns det er vanskelig å finne en god pesto i butikken.
SvarSlettMvh Cecilie
Denne var superdigg!!����Brukte rød pesto jeg for d hadde jeg i hus. Denne blir en sommerfavoritt!!������
SvarSlettSer du laget denne til 40 personer. Hvor mange focaccia brød laget du til da? Vi skal ha 40 års lag og blir ca 35 stk og har til nå tenkt 3 langpanne focaccia brød.
SvarSlettHei :) eg å ongane mine digger denne salaten din. Lurte på om eg kunne fått den store oppskriften tilsendt av deg😊 og om du har oppskrift på focaccia brød så hadde det vert heilt topp. Om du kan så er min mail rrrolfen@gmail.com. Tusen takk for at du har lagt ut denne😊😊
SvarSlettUrsäkta mig, men är en l å d a gräddfil detsamma som 3 dl? Eller?
SvarSlettUrsäkta mig, men är en l å d a gräddfil detsamma som 3 dl?
SvarSlettFantastisk oppskrift. Har brukt den mange ganger, blir aldri lei den :)
SvarSlettOohh denne må jeg prøve
SvarSlettMen jeg skjønner ikke.. når skal crème fresh i ? Er det kun hvis den skal stå til dagen etter?
Denne høres god ut. Skal lage den om 2 dager. Ønsker å tipse deg om foccacia art jeg lager. Google å se alle flotte foccacia du finner på nettet
SvarSlettFantastiskt gott, härligt recept, nu saknas kanske bara lite majonnäs :-)
SvarSlettKjempe god!
SvarSlettVi testet ut med kesam, men vil tro smaken hadde blitt på topp hadde vi ikke byttet ut creme frechen :-)
Nå har jeg laget pastasalaten til min avsluttningslunsj på Sula legekontor :-) jeg har prøvesmakt selvfølgelig, og gleder meg til å servere den med Focaccia til mine nydelige og dyktige kollegaer jeg kommer til å savne! <3 Takk for oppskriften!
SvarSlettHvilken pesto (merke) bruker du?
SvarSlett