En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
torsdag 31. juli 2014
PIKNIKBAGUETTE
Ut på tur, aldri sur! Ivertfall ikke med disse motivatorene i sekken. Lages kvelden før.
Dette trenger du til to kjempe sultne eller 4 sultne personer.
2 baguetter
2 egg
1 ss fløte
4 ss majones
8-10 dråper sitronsaft
2 ss finhakket gressløk
salt og pepper
4 skiver bacon
6 skiver parmaskinke
1/3 del tynnskåret agurk på langs
1/3 crispisalat e.l
8 skiver gulost etter eget ønske
Noen skiver rødløk
1/3 rød paprika i ringer
Kok eggene i ca ti min til de er hardkokte. Legg de i kaldt vann til de er avkjølte. Del de begge
veier i eggedeler.
Bland eggebitene sammen med fløte, majones, sitronsaft, gressløk, salt og pepper.
Stek baconet sprøtt og krydre gjerne med litt pepper. Avkjøl.
Skjær en fordypning ned i baguettene. Ta av lokkene.
Legg oppi parmaskinke og eggesalat.
Deretter agurk.
Legg så på salatblader og baconet.
Ost, rødløk og paprika danderes så på.
Sett på lokket. Pakk hver av de inn i sølvfolie. Legges i kjøleskapet til neste dag.
Legges i sekken før turen og nytes der du skulle befinne deg. På jobb, i parken, i skogen, på
vannet eller kanskje på toppen av et fjell slik jeg var når jeg nøt en av disse.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar