følger denne oppskriften og fremgangsmåten. Følg den nøye og du vil nyte disse rakkerne du og.
Du trenger:
500 gram mandler
200 gram sukker
2 dl vann
1 ss vaniljesukker
1/4 ts kanel
2 ss raps eller solsikkeolje
Gjør det slik:
- Sett ovnen på 150 grader varmluft.
- Spre mandlene jevn utover på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i 10 min.
- Tilsett sukkeret og vannet i en teflonbelagt kjele.
- Tilsett vaniljesukkeret.
- Og kanelet.
- Deretter de varme mandlene.
- Rør om og la det kokes opp ved høy varme.
- Alt vannet skal dampe bort, dette tar ca 10-15 min ved koking på høy varme. Rør om innimellom.
- Når det er så lite vann igjen i kjelen at det såvidt syntes under mandlene må du passe godt på å røre hele tiden for nå går det fort.
- Med engang vannet har fordampet vil mandlene sukre seg for deretter å smelte og klistre seg til mandlene, dette skjer grunnet den høye varmen i kjelen.Husk å røre godt hele tiden ellers vil det svi seg og utvikle mye røyk. Middels til høy varme må du ha.
- Du vil etterhvert se at mandel for mandel vil bli brent/karamelisert. Husk å rør godt, så godt som du aldri har rørt før ;).
- Det tar ikke altfor lang tid før alle mandlene forvandler seg fra sukkermandler til brente og karameliserte deilige mandler.
- Når alle mandlene er karameliserte ta kjelen av platen og hell de over i et oljesmurt stekebrett. La de avkjøles helt før du pakker de i cellofan ( jeg kjøpte det i en blomsterbutikk) eller i boks.
- Fine små gaver å gi bort.
- Hakk de i mindre biter i en kjøkkenmaskin eller stavmikser og bruk de i denne desserten Snasne byryper istedefor nøtte og havrekrokan.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar