Kjernene i et gresskar blir deilig og sunn snacks om du følger denne fremgangsmåten. Enkel, sunn og gode frøsnacks.
- Sett ovnen på over og undervarme 150 grader.
- Skyll kjernene i kaldt vann og fjern eventuell gresskarkjøtt som måtte henge igjen.
- Spre kjernene utover et bakepapirkledd stekebrett.
- La de tørke seg tørre i ovnen i ca 30 min (mine var inne i 26 min).
- Skru ovnen opp til 180 grader og ta ut kjernene.
- Samle de i en haug midt på brettet og ha på 2 ss rapsolje, 1 ts grovt salt og 2 ss garam masala krydder. Bland det godt sammen med fingrene.
- Spre de så utover brettet og stek de sprø i ca 15 min.
|
Ristes sprø på et stekebrett i ovnen. |
|
Skylles rene i en sikt i kaldt vann. |
- Avkjøles og nytes kalde.
Nb! Del med andre. Ikke spis alle eller svært mange selv ;-P, det kan sette i sving magen. Ikke selvopplevd. Hehe.
|
Gode også som suppegarnityr men ikke la de ligge lenge i suppen for da blir de seige. |
Jeg har aldri tenkt over at man kan bruke gresskarkjernene! Så lurt!
SvarSlettVeldig kul blogg forresten! :)
☺️ja, ikke sant! Man tenker jo at det ikke er spiselig men man kjøper jo gresskarkjerner på butikken. Viktig at de er helt tørre før en steker/rister de i ovnen. Veldig gode med garam masala krydderet på😉. Tusen tusen takk, det var veldig hyggelig å høre. Håper du finner mange oppskrifter du liker her👌🏼
Slett