søndag 24. april 2016

SUNNE MUFFINS MED BANAN OG BRINGEBÆR

Min vennine Monica dukker alltid opp med noe sunt og godt når hun kommer på besøk. Disse vakre, sunne og deilige muffinsene er inspirert av hennes forrige besøk da hun hadde med noe lignende. Jeg laget 10 muffins ut av denne røren og både mini på 1 år og jeg spiste opp alle muffinsene på under et døgn. Vi elsker jo både banan og bringebær.
Om du ønsker andre smaker har jeg laget lignende "muffinser" tidligere bare i mindre format. Bruk gjerne muffinsformer og øk mengden og ovnstiden. Her er oppskriftene: Havretopper med blåbær og Havretopper med kokos .

Dette må du ha i hus:

Havregryn
Egg
Kanel
Kardemomme
Bakepulver
Vanilje
Kesam
Bananer
Frosne bringebær
(Ca 12 Muffinsformer eller bakepapir)

Bland sammen 4 dl havregryn, 4 egg, 2 ts kanel, 1 ts kardemomme, 1/2 ts vaniljefrø, 1 (liten) ts bakepulver, 3 ss kesam. Ikke rør mer enn til alt er blandet ( ellers blir deigen seig). Klem 2 bananer mens de er i skallet og ha så det moste i røren. Vendes forsiktig inn ( det skal være litt bananklumper). Ha så i 5 håndfuller med frosne bringebær som vendes veldig forsiktig inn i røren. Med en spiseskje tar du blandingen i muffinsformer (eller lag topper på et bakepapir). Stekes på 200 grader i ca 15 min. ( De skal være faste på toppen når du dunker på de) . Gode både lunkne og kalde.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar