Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 26. oktober 2015

ENERGIMUSLI


Du trenger:

5 dl havregryn
1 dl hasselnøtter
0,5 dl cahewnøtter eller valnøtter
0,5 dl solsikkekjerner
1/2 ts salt
2 ts kanel
1/2 ts vaniljefrø

3 ss kokosolje
2 ss akasiehonning

1,5 dl rosiner

Slik gjør du det:
  1. Forvarm ovnen til 180 grader. Over og undervarme.
  2. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  3. Knus i en morter eller grovhakk nøttene i en stavmikser.
  4. Bland sammen alt det tørre i en bolle.
  5. Ha i oljen og honningen og bland alt sammen ved å bruke hendene dine.
  6. Når alt er godt blandet heller du blandingen over på stekebrettet.
  7. Spre det godt utover slik at det ligger i et jevnt lag utover hele formen.
    8. Stekes midt i ovnen på 15 min (det skal være gyldent når det er ferdig). Obs! Når ca halve tiden har gått tar du ut brettet og rører i blandingen for så å spre det utover i et jevnt lag igjen.
    9. La det avkjøle på stekebrettet til det er helt kaldt. (Muslien er myk når den er varm men når den blir kald blir den sprø).
          10. Bland i rosinene og ha over i en tett boks/glass.
    11. Nytes med melk eller yoghurt.