Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 29. mai 2012

HUSMORS TOMATSAUS

En god tomatsaus blir god ved at den står og småkoker i mange timer. Da blander de gode ingredienssmakene seg sammen med hverandre. Har man god tid eller er hjemme sammenhengende i flere timer lar det seg gjøre. Og det er virkelig verdt å teste ut en gang om du aldri har gjort det...

Folk klager over tidsklemma, at det er vanskelig å lage sunn mat som er billig og lages raskt.

Denne tomatsausen er god, kjapp og full av sunne råvarer. Jeg har laget den ut ifra hva du bør ha liggende i kjøleskap og krydderskap.

Mye bedre enn den ferdigkjøpte tomatsausen (med tilsetningsstoffene), og den tar ikke mange minuttene mer å lage.En boks hakkete tomater (dette er min favoritt)

1 ss timian, 1 ss gressløk, 1 ss basilikum og 2 laurbærblad.

Finhakk 1 rød chili, 1/2  kinesisk hvitløk ( 2 fedd), 1/4 rødløk.

Liker du mat med mye smak tar du med en grønn chili også eller to røde om du er VELDIG glad i sterk mat. Den grønne chilien er mildere enn den røde. Jeg bruker en av hver.

Bruk en tykkbunnet gryte eller stekepanne med høyere sider.
Alle grønnsakene stekes i 2 ss olje (raps) til det har blitt blankt.
Putt så oppi krydderet og tomatene.
La alt småkoke (surre) i minst 5 min, ta ut laurbærbladene (du ser de lett når du rører).
Server til pasta, kjøtt etc.