Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

torsdag 3. mai 2012

KNEKKIS KNEKKEBRØD

 Til alle dere som syntes knekkebrødene mine er så gode at dere har bidratt til en liten biinntekt. Nå endelig skal jeg dele oppskriften med dere, slik at dere kan lage de selv. Det er ikke mange ingrediensene som skal til. Hemmeligheten for å få de så gode, er smør og måten de stekes på. Ahh, hjertesukk, jeg som alltid holder på hemmeligheter.

Til to/tre langpanner trenger du:
4 dl sammalt grovt rugmel
4 dl store havregryn
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 ts salt
8 dl vann


Slik gjør det:
 1. Sett stekeovnen på varmluft 180 grader.
 2. Rør alle ingrediensene sammen.
 3. Smør to langpanner med et tykt smørlag, helst med hendene for da blir det tykkere lag enn med pensel. (Hemmelighet 1)
 4. Smør røren forsiktig, men fort utover i et tynt lag på stekepannene, Pass på å ikke være nær stekebrettet for da drar du opp smøret og knekkebrødene vil sette seg fast. Bruk et hardt treredskap til smøringen.
 5. Hvis røren blir for tykk å smøre, spe i litt vann etterhvert som du smører utover. (Hemmelighet 2)
 6. Sett et brett øverst i ovnen og et nederst.
 7. Etter ti min , når røren har stivnet. Deler du opp passende biter med en pizzarulle.
 8. Bytt plass på brettene hvert 10-15 minutt., pass nesen når du åpner ovnsdøren for det kommer mye damp ut. Utslipp av dampen bidrar til sprøere knekkebrød. (Hemmelighet 3)
 9. Etter 45-60 min skal knekkebrødene være gyldne og sprøe.
 10. Settes på benken og avkjøles før du brekker de forsiktig opp.
 11. Nytes alene, med ost, syltetøy eller hva en du foretrekker
 12. Mmm
3 kommentarer: