En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
tirsdag 18. juni 2019
SJOKOLADEBOLLER
I årets vinterferie skled vi ut. Mini og jeg. Den gode hverdagsrytmen vek unna for litt lørdag hver dag. Lett å la seg lede. Lett å la seg friste.
Ukens utskeielser var ikke små...
Søndag: Sveler hos en venninne.
Mandag: -
Tirsdag: Skolebrød i slalombakken.
Onsdag: Ostekake hos den lokale bakeren
Torsdag: Kinderegg som egentlig var lørdagsgodt.
Fredag: Vafler
Lørdag: Siden lørdagsgodteriet var tomt fant jeg på denne oppskriften for det var jo tross alt lørdag.
Du trenger:
3/4 fersk gjær
165 gram smør
4 dl melk
1 dl sukker
1/2 ts bakepulver
100 gram mørk sjokolade finhakket
ca 1 liter mel
Slik gjør du det:
Finhakk sjokoladen. Smelt smøret i en kjele og ha så oppi melken. Når det er fingervarmt har du det oppi en bakebolle sammen med gjær. Rør ut gjæren før du har oppi sukkeret og bakepulveret. Rør deretter inn ca 5 dl mel og sjokoladen. Spe deretter i resten (4-6 dl) av melet til du får en smidig og god deig. La den heve under lokk/plast/ fuktig håndklede i 1-2 timer. Trill til boller og legges på et bakepapirkledd stekebrett. Pensles med vispet egg om du ønsker. La de etterheve i ca 30 min. Stekes på 180 grader over -og undervarme i 10-12 min. Nytes lunkne.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar