En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
MATKATEGORIER
3-retters
Afrikansk
Allergenvennlig mat
Amerikansk
Asiatisk
Asker og Bærum budstikke
Bakst
Brød
Bær
Chips
Dessert
Diabetikermat
Dip
Drikke
Egg
Elg
Eple
Fakta
Festmiddag
Fisk
Forrett
Forslag til ukemeny
Fransk
fredagsmidag
Frokost
Frukt
Garnityr
Glutenfri
Gresk
Gresskar
Grillmat
Gryteretter
Halloween
Helgemiddag
Himmelsk
Hjemmelaget
Hundemat
Husmortips
Hverdagsmiddag
Høytid
I media
Instruksjonsfilmer
is
Italiensk
Jul
Kake
Kalkun
Kjeks
Kjøkkentips
Kjøtt
Konfekt
Kosemat
Krydderblandinger
Kveldsmat
Kylling
Lunsj
Mat til mange
matartikkel
Matspalte
Middagstilbehør
muffins
Naturen som spiskammers
omelett
Pai
Pasta
pesto og tapenade
Pizza
Portugisisk
Poteter
pålegg
påske
Restaurantanmeldelse
Restaurantmat
Ringerikesblad
Salat
saus
Sjømat
Snacks
Sopp
Spansk
Sponset mat
sukkerfri
Sunnere alternativ
Suppe
Søtsaker
Taco og meksikansk
Tapas
Thaimat
Turmat
Tyrkisk
Tørket mat
Ungdomsmat
Vafler og lapper
Vegetarisk
Vin
Østeuropesisk
torsdag 27. september 2018
KNALLGOD EPLEMOS
Et supert triks for å få eplemosen hakket bedre er å ha litt ingefær oppi. Lag mosen, server den og når de spør så si at du hadde oppi en hemmelig ingrediens ;-).
4 dl vann
6 skrellede eple (uten kjernehus)
1/2 ts vaniljefrø
1 ts ingefærbit uten skall
Kok opp vannet og ha biter av eplene oppi sammen med vaniljesukkeret og ingefærbiten.
La det småkoke til eplene er ihjelkokt og ca halvparten av vannet ha kokt bort. Fjern ingefæren og
mos det sammen i en stavmikser. Om det ikke er litt suppete enda la det småkoke til ønsket konsistens.
Ha det på rene glass ( som har ligget i kokende vann noen minutter).
Denne oppskriften har jeg prøvd med pærer istedenfor og det ble også en nydelig mos.
Bruk gjerne denne eplemosen istedenfor i denne oppskriften på Avslørte byryper .
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar