Menn liker: Masse kjøtt, gjerne flere typer.
Bbq sauser
Lite grønnsaker
Passe mengde ost
Ikke for varm
Ikke for mye fyll
Denne pizzaen skal lages i fire omganger, det høres kanskje slitsomt ut... Men om du tenker på at hver omgang er kun på ca 15-30 minutters arbeid da er det vel overkommelig...
Denne oppskriften gir to store pizzaer så her er det nok til dagen etter, fryseren eller supportergjengen.
Så setter vi igang...
1.omgang:
Kaldhevet pizzabunn setter du dagen/kvelden før, oppskriften finner du her
2.omgang:
Tomatsaus lager du på dagtid før kvelden den skal spises
2 store sjalottløk
3 hvitløksfedd
Finhakkes og surres i en gryte et par min i 3-4 ss olje.
Tilsett 2 bokser hakkete tomater
Fyll så hver boks halvfulle med vann og hell det oppi gryten
La det koke opp.
Ha i ca 3 ss basamicoeddik, 1/2 potte basilikum, 1 ss tomatpure og salt og pepper (ca 1 ts av hver).
La alt småkoke på lav varme i 2-3 timer
3.omgang:
Marinering av kjøtt kan du lage etter tomatsausen.
500 gram kjøtt av storfe eller elg skjæres i tynne skiver og stekes i små omganger (dette for at det skal bli stekt og ikke kokt) ved sterk varme i olje. Ikke la det bli gjennomstekt. Når alt kjøttet har blitt stekt har du alt oppi stekepannen sammen med 5-6 ss Jack Daniel`s Barebecue sauce som du blander godt i. La dette stå og godgjøre seg på en kald plate frem til du skal legge det på pizzaen.
4.omgang
Fyllet skjærer du opp rett før du setter på ovnen og kjevler ut deigen.
4 store sjampinong -skjæres i skiver
1 pk bacon - skjæres i biter
1-2 kepaløk -skjæres i skiver
Soltørkete tomater -skæres i biter
Blåmuggost - deles i mindre biter
Gulost - rives
Når ovnen er varm tar du ut det varme stekebrettet og legger på den utkjevlete deigen.
Start med å legge på:
- Tomatsaus
- Ost
- Kjøtt
- Sopp
- Løk
- Bacon
- Soltørkede tomater
- Blåmuggost
Fy søren så god. Sprø tynn bunn, saftig og smakfull.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar