Joda, skolebrød er godt det, men det er jammen meg skolekjeks også.
|
Kjeksdeigen
250 gram romtemperert smør (smør som har ligget noen timer på kjøkkenbenken)
150 gram sukker
1 ss vaniljesukker
1 eggeplomme
300 gram hvetemel
Eplemos
Følg denne eplemosoppskriften. Den er ganske stor, men da har du eplemos til desserter og pålegg en liten stund eller denne oppskriften som
er litt mindre.
Melis
Bakepapir
Slik gjør du det:
Lag eplemosen først, når den står til avkjøling begynner du på kjeksdeigen.
Form deigen som små kuler (på størrelsen som klinkekuler). Settes så på et bakepapirkledd stekebrett. Trykk de forsiktig ned i midten og fyll de med en halv teskje eplemos. Stekes på over og under varme på 180 grader i midten av ovnen. I ca 12-15 min, til de er lett gyldne.
Strø melis over med en sikt når de har blitt kalde. Søte, små og deilige skolekjeks. Nyt!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar