En deilig og sunnere pai. Fordi du fortjener det ; )
200 g smør (romtemperert)
2 dl sammalt hvetemel
2 dl hvetemel
Paifyll:
1 pakke spinat ( 200 g )
500 g laks
2 ss fersk dill
2 ss fersk gressløk
20 skiver gràddost
Eggestand:
4 egg
1/2 boks kesam (ca 3 ss)
1 dl melk
1/2 ts pepper
1 ts salt
Urte og pepperrotsaus:
3 dl rømme/creme fraiche
1/2 dl revet pepperot
2 ss dill
2 ss gressløk
1/4 ts salt
PAIBUNN
- Kna sammen smør, sammalt hvetemel og hvetemel. Om deigen virker litt tørr tilsetter du 1-2 ss vann.
- Legg deigen i en plastpose, lukkes og legges i kjøleskapet i minst en halvtime.
- Nå kan du kutte opp fyllet, lage eggestand og sette på ovnen.
- Press deigen ut i en paiform slik at den er like tykk alle steder.
- Prikk bunnen med en gaffel og forstek i ovnen i 10 minutter ved 200 grader over og under varme.
PAIFYLL
- I en stekepanne med 2 ss nøytral olje ved middels varme damper du ut vannet av spinaten (pass på at du ikke har det så lenge oppi at det stekes).
- Kutt opp dill og gressløk med en kniv eller klipp det opp med saks.
- Kutt fisken opp i mindre stykker.
EGGESTAND
- Visp sammen egg, kesam, melk, salt og pepper.
- Skjær opp osten i skiver eller rives i rivjern.
FYLLING AV PAIIBUNNEN
(Jeg hadde litt rester av potetmos fra dagen før jeg puttet oppi også.) |
- Stekes i ovnen 200 grader over og undervarme i ca en halvtime.
URTE OG PEPPERROTSAUS
- Skrell og riv en bit pepperot tilsvarende 1/2 dl.
- Skjær eller klipp dill og gressløk slik at du får 2 ss av hver.
- Bland sammen urtene, pepperoten, rømme/creme fraichen og saltet.
- Settes i kjøleskapet til servering.
- Når paien er ferdig stekt serveres den med urte og pepperotsausen og evt en grønn salat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar