The only way to eat well in England is to have breakfast three times a day mente den engelske forfatteren W. Somerset Maugham. |
Engelsk frokost var den mest sjokkerende frokostopplevelsen jeg noengang har hatt. Egg, bacon, ristet brød, pølser, grillede tomat og sopp, bønner i tomatsaus, pommes frites, ketchup, HP saus og for å toppe det hele, en skive blodpudding. Jeg kjenner magen hovne opp, blodet pumpe saktere og øynene bli blodskutte bare på tanken. Joda, jeg har blitt kalt salata, småspist og frokostredd. Men er det ikke greit å spre kaloriene utover dagen ... ikke ha alt til frokost. Om vi skal følge forfatterens ord er jeg glad for at engelskmennene også har scones på samvitigheten. Lettlagde rundstykker bakt med bakepulver. Gode til frokost, lunsj, tilbehør til middagen og til kvelds. Kan inneholde snadder som nøtter, frø og tørket frukt. Og /eller fylles med krem og syltetøy, gulost, geitost, honning, smør eller marmelade. And of course english style, served with a cup of tea. Med de kan jeg gjerne spise frokost tre ganger om dagen.
Til ca 14 stykker trenger du dette: |
3, 5 dl hvetemel
3,5 dl sammalt hvetemel
1 dl havrekli
3 ts bakepulver
1 ts salt
4 ts sukker
50 gram smør
5 dl cultura (gjør at det hever bedre og at det blir mer saftig enn med vanlig melk. Du kan også bruke kesam, skyr eller yoghurt naturell)
Om du har lyst på litt godsaker oppi, kan du tilsette:
1 dl tørket bær (eks rosiner, tranebær, blåbær, aprikos)
1 dl nøtter (eks hasselnøtter, pekan)
Det går også an å ha oppi frø, eks
1 dl solsikkerkjerner
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
Anbefaler dog å ikke ha oppi alt det overnevnte, men tilsammen 2-3 dl.
Slik gjør du det:
Sett ovnen på 250 grader varmluft.
Sett ovnen på 250 grader varmluft.
- Om du vil grovhakker du nøttene og frukten hvis de er store og liker det i mindre biter.
- Bland alt som er tørt sammen med en sleiv i en bakebolle (alt unntagen smøret og culturaen)
- Smelt smøret ved lav varme slik at det smelter (ikke koker).
- Helles så oppi det tørre sammen med culturaen.
- Røres sammen til en fast røre.
- Form boller med en spiseskje på et bakepapir på et stekebrett.
- Stekes midt i ovnen til de er gyldne. (10-15 min)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar