November; kjølig, grå, trist, mørk og lang. Kroppen higer og lengter etter sol, varme og alt som har sukker i seg. Jeg må jobbe hardt med å klare å motstå fristelser og å komme meg på mine 3-4 treninger i uken. Mest av alt har jeg lyst til å ligge på sofaen hele dagen med pleddet tullet rundt meg, fyr på peisen, nesen i en god bok og munnen kontinuerlig full av smågodt.
Kroppen ønsker seg varm mat i det kalde været. Suppe er fristende novembermat, varm, sterk og kanskje med smak av et deilig reisemål. Denne suppen er full av vitaminer og mineraler det er lett å få underskudd av i månedene med R i seg. Mmm, smaken av denne suppen fikk meg til å drømme tilbake til Thailand. Lett å forspise seg... for så å måtte hvile magen på sofaen under et pledd, med nesa i en god bok.
Til 4 porsjoner trenger du:
2 bokser a`400 ml kokkosmelk
1 terning fiskebuljong
1 rød paprika
1/2 agurk
1 sitrongress
1 lime
1 lime
20 gram ingefær
2 hvitløksfedd
1 chilli
1/2 potte koriander
1/4 mango
1 ss fiskesaus
500 gram torskefileter (frosne som jeg brukte eller ferske)1 ss fiskesaus
Om du ønsker som garnityr: 1/2 potte koriander, bønnespirer, creme fraiche.
PS! Ønsker du vegetarutgave av suppen velger du grønnsaksbuljong og dropper fiskesaus og torsk.
Ønsker du kylling i suppen istedenfor fisk velger du kylling/hønsebuljong og kan, men må ikke droppe fiskesausen og ha kylling istedenfor torsk.
Slik gjør du det:
- Tilsett kokkosmelken og fiskebuljongen i en kjele (minst 2 liters), kokes opp.
- Imens skjær paprika og agurk i terningstore biter, tilsettes så oppi den kokende kokkosmelken.
- La dette stå å småkoke (skal bli mørt), imens grovhakker du sitrongress, ingefær, hvitløk og chilli.
- Bland det så i kjelen med det andre.
- Tilsett så kjelen revet skall av en lime og saften til en halv lime.
- Når grønnsakene er møre bruker du en stavmikser til å mose alt sammen til en jevn suppe.
- Tilsett så koriander, fiskesaus og mango, bruk stavmikseren igjen.
- Settes så tilbake på kokeplaten, kok opp og tilsett torskefileter.
- La det stå å småkoke til fisken har blitt til mindre biter (tar litt lengre tid med frosne fileter).
- Servers ved å strø på noen bønnespirer, korianderblader og en klatt creme frache.
- Nyt og drøm deg bort.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar