Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

fredag 27. april 2012

GUDDOMMELIG GULROTKAKE



Forrige uke lærte jeg 70 tolvåringer å lage denne kaken. De fikk ikke med seg oppskriften så nå renner det inn mailer med bønn om å få den. Den er enkel å lage og sinnsykt god. Den smelter på tungen og alle som får smake den av deg kommer til å elske deg. Den har vært en hemmelig oppskrift for mine venner i 10 år. Jeg er evig takknemmelig til verdens beste kakebaker som jeg tilslutt fikk oppskriften fra. <3

Lag den, del den med folk du er glad i og nyt.
Men følg oppskriften godt ellers blir det ikke et godt resultat.

4 dl hvetemel

4 dl sukker

2 ts kanel

2 ts bakepulver

1 ½ ts natron

1 ts salt

  1. Alt det tørre blandes sammen i bakebolle med en sleiv. 

2. Rør så inn i kronologisk rekkefølge (ellers blir resultatet mislykket). 
  • 3 dl smeltet smør (pass på at smøret ikke bobler/koker når du smelter det i en kjele, ha på lav varme).
  • 250 g most jordbærsyltetøy (Noras tubesyltetøy er ferdig most så den bruker jeg.
  • 4 egg
  • 4 dl finrevet gulrot (husk å fjerne endene, skjæres av med en kniv)


3. Stekes ved 180 grader i varmluft i ca 45-60 min i en rund smurt ( med smør eller formfett) kakeform/liten langpanne/to brødformer.




4. Avkjøles helt før du tar på ostekrem.

OSTEKREM

125 g kremost naturell

3 dl melis

½ dl smør

1 ts vaniljesukker


5. Visp sammen til den er klumpefri. Om du ønsker ostekrem på siden av kaken også, så dobler du oppskriften.
6. Pynt med finrevet gulrot eller skjær lange tynne flak med potetskrelleren. 

TIPS:
Doble oppskriften om du skal ha den i en stor langpanne. Ikke fyll den mer en 3/4 full, ekstra deig kan fylles i muffinsformer. Husk at langpanne, kakeform og muffinsformer trenger ulik steketid.
Doble også glasuroppskriften.