Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

mandag 25. juni 2012

KYLLINGSPYD I PEANUTTSAUS



Jeg har vært i Paradis engang. Det sto på skiltet på vei fra flyplassen "Welcome to Paradise". Stedet er Koh Samui, Thailand. Jeg feiret jul der med familien min, og det er den beste julen jeg hittil har hatt. Kritthvite strender, palmetrær, bungalows, billig massasje hvor en du så, kjøre fort på vannscooter, flotte båtturer til øyer i underlige fasonger, lyslykter i kveldsmørket på vei mot himmelen og deilig mat. Som Chicken Satay (kylling i peanøttsaus).

Denne peanøttsausen laget jeg på slump. Maktelig godt og ekstremt enkelt.

Du trenger:

4 kyllingfileter
ca 10 trespyd

Sataysausen:

1 boks kokosmelk
2 store ss mangochutney
3 store ss peanøttsmør

Jeg begynte å lage peanøttsausen først så fremgangsmåten blir deretter, men du kan selvfølgelig fikse kyllingen først.
  1. I en stor stekepanne heller du oppi kokosmelken.
  2. Deretter mangochutneyen og peanøttsmøret.
  3. Blandes godt.
  4. Kokes opp, for så å senke temperaturen slik at det småkoker.
  5. Røres i jevnlig.
  6. Kyllingen klippes så opp i passende biter.
  7. Tres så på trespyd.
  8. Stek kyllingspydene på middels varme i ca 1 dl rapsolje, bruk stekespaden jevnlig for å snu de og for at de ikke setter seg fast i pannen.
  9. Når kyllingen har blitt hvit på alle sider, legger du de oppi peanøttsausen. (Ps, jeg stekte kyllingspydene og hadde sausen på middels varme hele tiden, ca varme 4-5 om du har kokeplatevarme fra 1-9).
  10. Kyllingspydene skal ligge å kose seg i sausen i minimum ti min, pass på å snu de rundt i sausen.
  11. Server, eller om du ikke skal servere de før dagen etter legg de i et ildfast fat, hell gjerne over sausen så kan de ligge å marinere seg litt ekstra.
  12. Avkjøles før du setter det i kjøleskapet innpakket i plast. 
  13. Varmes opp i stekeovnen  på 150-180 grader varmluft, ti min tid etter å ha ristet av litt av den overflødige sausen. 
  14. M mm mmm.







                                       Veldig god som en rett på TAPASBORDET.

2 kommentarer:

  1. For en fantastisk "hjelpe-side" ! SUPER

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding 😃

      Slett