Denne oppskriften er enkel å lage og lett å imponere med ;-). Personlig går jeg alltid med denne oppskriften i lommeboka (skrevet på to gule lapper) sånn i tilfelle...
Den trenger endel tid i kjøleskapet, lag den gjerne dagen før du skal servere den for da har du tid til å lage middagen i ro og mak.
(halver bare oppskriften om du skal ha til 2-3)
10 dl fløte
200 gram sukker
2 stk vaniljestenger (nei,vaniljesukker bruker du ikke om dette skal bli en perfekt nytelse)
1 sitron
5 plater gelatin
Til pynt: Ulike bær, eks blåbær, bringebær og jordbær. Kjøp en kurv av hver, det holder.
Slik gjør du det:
- Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann slik at det dekker platene.
- Snitt vaniljestengene i to, skrap ut frøene for det er kun de du bruker.
- Finn et rivjern (det du river osten i), bruk det minste mønsteret til å rive av sitronskallet fra sitronen (ikke få med det hvite- det smaker bittert).
- Del sitronen med en kniv, press med hånden eller bruk en sitruspresse ut 4 ts saft.
- Finn frem en kjele og en visp, putt 2 dl fløte, alt sukkeret, vaniljestangfrøene og finrevet sitronskall oppi.
- La det koke opp mens du visper stort sett hele tiden (melk og fløte elsker å brenne seg i bunnen av kjeler eller koke over når du ikke ser).
- Når det bobler i overflaten så koker det, sett kjelen så på en kald plate i to minutter (nå trekker den og da blander smakene seg godt i hverandre).
- Ta opp gelatinen fra vannet, press vannet forsiktig ut av de med hånden, putt det oppi kjelen.
- Bruk en sleiv til å røre det godt sammen med det andre.
- Hell oppi resten av fløten (8 dl) og sitronsaften (4 ts), rør så alt blander seg.
- Finn frem en bolle som rommer over 10 dl og legg en sikt over den, nå skal du helle innholdet i kjelen i sikten og ned i bollen.
- Finn frem glass du skal servere det i, stettglass ser lekkert ut. Hell oppi 3/4 full.
- Settes i kjøleskap i minst tre timer opptil to dager før servering.
- Rett før servering danderer (legger pent) ulike bær i hvert glass.