Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

fredag 12. april 2013

KLIN KOKOS (BOUNTY)


Jeg elsker lukten og smaken av kokos. Disse småklumpene danser i munnen din og du vil såvidt glimte himmelriket. Lag de, men ikke fortell hvor utrolig enkelt det er....for de smaker avansert konfektkunst.

Kjøp inn:

1 boks med 400 ml kokosmelk
2 dl kokos
1,5 dl melis

150-200 gram mørk sjokolade (minst 70 % kakao, gjerne Valhrona sjokolade, nam nam)
On du ønsker pynt: Kokoschips fra raw food eller vanlig kokos.

Slik gjør du det:

Skill kokosmelken fra kokoskremen, du vil nå få ca 200 gram kokoskrem (melken kan du bruke i smoothies eller supper)

                                         Mål opp melis og kokos.


Bland alt sammen.

Pakk det sammen i plastfolie (plastpose) og legg det i fryseren til det har blitt hardt. Minst 30 min.

Ta kokosmassen ut fra fryseren, smelt sjokoladen i et vannbad.


Plastfoliedekk en tallerken/fat.
Form massen til små kuler, ikke varm de opp for mye for da vil de gå i stykker i sjokoladebadet. 
(Legges litt tilbake til fryseren om det skjer).

Dypp kulene med en gaffel i sjokoladen, snur de rundt og ta de fort over på tallerkenen/fatet.


Når fatet er fullt, sett det i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Oppbevares der i tre dager før de kan spises.





De holder seg lenge og er fine som gaver, eks vertinnegave.

onsdag 10. april 2013

SØTE OG SUNNE HAVRETOPPER med kokos


Jeg er veldig glad i bananer og kjøper ofte en klase av gangen. Av og til rekker jeg ikke å spise de opp før de begynner å bli brunflekkete. Brunflekkete bananer er jeg ikke så glad i, så for å kunne nyte de senere skjærer jeg de opp i mindre biter, har de i en pose og fryser de. For da blir de fine å bruke i smoothies. Eller jeg lager disse toppene av de. Søte, myke og en veldig fin erstatning til kjeks o.l. De første dagene er de saftige, deretter blir de tørrere. Bør spises innen en uke. Hver topp inneholder ca 60 kcal.


Du trenger:
4 bananer
4 dl havregryn
2 dl kokos
Modne gule bananer legges i en bakebolle.
Mos de med en gaffel. 
Eller med en stavmikser.
Mål opp 4 dl (400 ml) havregryn

Deretter 2 dl (200 ml) kokos.
Hell det i bakebollen med de moste bananene.
Bland alt godt sammen.
 Form de med en spiseskje/hendene til små topper (25 stk)  og sett de på et bakepapirkledd stekebrett.
 Stekes på 180 grader, over og under varme i 10-14 min (til de gyldne).