Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

søndag 21. oktober 2012

MIN BESTE VAFFELOPPSKRIFT

I et lite brunt lysthus med hvite karmer er det dekket og pyntet med blomstrete duk, dùst service og blomstrete servietter. Rørte bringe -og skogsbærsyltetøy på glass og en stabel med vafler på et stettfat. I det lille brune lysthuset med hvite karmer sitter min beste venninne, hennes mor og jeg. Fniser, ler og koser oss med noe av det beste.

5 dl hvetemel
5 dl melk
4 egg
5 ss sukker
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
2 ss olje (uten smak, eks raps, solsikke)
1 ts bakepulver

For litt syrligere vafler tilsett 1-2 ss rømme
For de som liker kardemommesmaken tilsett 1/2 ts.

Visp alle ingrediensene sammen i en bakebolle.
La den svelle 15-30 min.
Stekes i et oppvarmet vaffeljern.
Denne oppskriften gir ca 10 vaffler.
Server med rømme, syltetøy, sukker, brunost, smør.
Nystekte smaker alltid best.
Ps! Har du laget for mye røre er det bedre å spare røren til neste dag for så å steke opp røren, enn å steke opp all røren og måtte spise harde og kalde vafler neste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar