Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 1. mai 2012

MATANMELDELSE SALT OG PEPPER HØNEFOSS

I dag har jeg vært og besøkt venninner i Hønefoss. Vi spiste middag på en av byens mest populære restauranter uten at jeg helt forstår hvorfor den er det. Jeg har spist her to ganger tidligere, den første gangen spiste jeg sushi/maki (noe jeg er avhengig av, Mmm Love it!) og det smakte bra. Andre gangen spiste jeg en pastarett som jeg syntes var dyr i forhold til mengden, smakløs og jeg fikk vondt i magen ikke lenge etter… Jeg boikottet stedet etter dette, men med overtalelse lot jeg det stå til i dag. Jeg har ikke spist sushi på over en uke så jeg bestilte det, men på tross av at det sto på menyen kunne man ikke få det før ukens siste dager. Skuffet bestilte jeg en scampisalat til 129 kr. Beskrevet slik: Chillimarinert scampi servert på en seng med frisk salat og syrlig dressing. Serveres med nybakt hvitløksbrød. Jeg glemte i forrvirrelsen over at jeg ikke fikk sushi at scampi står jo på rødlisten over utryddingstruede dyrearter :-S.
Vi var tre stykker ved bordet, maten ble servert slik: Karoline fikk forrett, 3 min senere fikk Irene forrett, 17 min etter avsluttet forrett fikk Irene hovedrett, 4 min senere får karoline hovedrett, tre min etter det får jeg min scampisalat. No No No, ikke bra…. Null driks på deg Mr servitør. Maten skal serveres samtidig!
Det første jeg ser på tallerkenen er en scampi med en godt fylt bæsjetarm. Hunder spiser bæsj, ikke jeg!
Ulike varianter av salat, bra. Med friskhet og syrlighet av sitron. Scampien var sprø som den skal være, men smakte ikke chili (nei, er du gal jeg spiste ikke den med tarmen i behold). Hvitløksbrødet var greit, selv om jeg liker det helst varmt og mykt.

Salat er billig, bør ikke koste et tresifret tall.
Bæsj hører ikke hjemme på en tallerken.
Og hva er egentlig opplegget med maiskorn.... aldri hørt om noe levende vesen som kan fordøye det.
Ny tittel på retten bør være:
Kaldsprø, ekskrementfylt scampi servert i en vugge av frisk salat og syrlig dressing. Serveres med flatbanket hvitløksostebrød.

Jeg forventer når jeg spiser på restaurant å få mat som er bedre enn jeg lager den selv.

Av fem mulige Mmmmm, får denne retten kun en M. Og ja, jeg har igjen boikottet restauranten… og hvis noen skal overtale meg igjen til å dra dit. Gjør det på en torsdag, fredag eller lørdag slik at jeg kan få sushi.

                                                               Ser jo innbydende ut...
                                                                             Æsj bæsj!

6 kommentarer:

 1. Hehe Aase, du er ganske morsom:)
  Gratulerer med blogg!
  Skal
  Prøve en av rettene dine en dag jeg faktisk lager middag;)

  SvarSlett
  Svar
  1. ;-) takk og takk Maja.
   Det håper jeg virkelig du gjør:-))
   Har du noen favorittingrdienser? Hvis så kan jeg smelle sammen en oppskrift med det til deg.

   Slett
 2. Hehe :)
  Pastaretten der er vel noe av det verste jeg har fått servert noen gang, noe sted.
  De har en vegetarwok der som jeg har spist noen ganger, og da er grønnsakene alltid perfekt woket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oii, så de er gode på wok og sushi da. Holde seg laaaaaaaaaaangt unna de andre rettene;-)

   Slett
  2. Mja.. Virker som samme saus benyttes til alle de ulike wokene da.

   Slett