Bildet mitt
MALENESmaktMAT har oppskrifter på hverdagsretter, helgekosemat og søtsaker. Oppskriftene er stort sett selvkomponerte favoritter. Jeg har utdanning bla.a innen pedagogikk, mat & helse og kunst & håndverk. F.o.m 2016 vil oppskriftene være preget av bærekraftig, lokal, sesongbasert mat med helsedirektorates helseanbefalinger. Fakta om mat og restaurantanmeldelser fra gode/populære restauranter i ulike byer vil også dukke opp innimellom. For samarbeid, oppdrag, produktutvikling, reklame e.l kontakt meg på aasemalene@hotmail.com

tirsdag 8. mai 2012

STAPPFULL SJAMPINJONG


Jeg er veldig glad i sopp og plukker det gjerne selv. Jeg var ikke gamle jenta før jeg var med min mor på soppturer. Lærte meg tidlig hvilke som var spiselig, hvilke som var ekstra gode og som ikke var så lette å spotte. Jeg går på soppjakt (som jeg kaller det) hver høst og er veldig glad for at flere av mine venninder og t.o.m en av mine brødre har fått nesen opp for denne jakten. Høsten som var var en god jaktsesong, vi fant traktkantareller, sort trompetsopp og for meg det aller gjeveste gul trompetkantarell. Mye sopp ble tørket og  noe ble forvellet. Støtt og stadig drysser jeg tørket gul trompetkantarell i maten. Sjampinjong derimot plukker jeg fra mathyllen i butikken. Disse baker jeg ofte i ovnen med god stuffing. Dette til forrett, tapas, eller som en lett middag før eller etter treningen.
Denne uken prøvde jeg meg på en ny stuffing av det jeg hadde i kjøleskapet.

Enkelt, sunt og billig.

Du trenger:

4 Sjampinjong
1 fedd hvitløk
4 ss cottage cheese
8 fetaostterninger
2 ss gressløk
2 skiver strandaskinke  (eller annen skinke passer også bra, parma, kokt, røkt...)
Salt og pepper (jeg tok 1/3 ts av hver)
 1. Sett stekeovnen på varmluft 200 grader
 2. Hul ut sjampinjongene med en teskje
 3. Finhakk hvitløk og stilkene til soppen.
 4. Kutt (jeg liker å klippe, går mye raskere;-) )opp gressløken og skinken, ha oppi en bolle sammen med alle de andre ingrediensene.
 5. Røres godt sammen med en skje.
 6. Stapp soppene med fyllet.
 7. Bakes i ovnen i ca 15 min.


Her, servert med isbergsalat og kremet balsamicosirup.

Prøv også å fylle soppen med gorgenzola (hvis du er voksen nok....) med en walnøtt eller en sterk pølsebit som chorizo/pepperoni på toppen.. DET er Mmm det.

3 kommentarer:

 1. Denne bloggen var helt genial når jeg skal ha gjester, og trengte litt tips til hva jeg skal lage. Tommelopp!:-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, det var hyggelig å høre:)

  SvarSlett