Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere

tirsdag 5. mars 2013

VULKANOSTESMØRBRØD

Ingen kan vel motstå et varmt smørbrød med salt skinke og mye deilig ost. Inspirert av min yndlingspizza 4oster eller quattro formaggi som den heter på italiensk laget jeg en kunsterisk kreasjon ala fjellet jeg skal bestige (forhåpentligvis) i sommer.

Til 6 ostesmørbrød trenger du:

6 loffskiver (eller annet brød)
Blåmuggost
Mozzarella
Parmesan
Parmaskinke (eller annen skinke)
Chillisaus
Jarlsberg
Smør
Hvetemel
Melk
Dijonsennep
Salt og pepper
Oregano
Små ildfaste former eller et muffinsstekebrett

Sett inn en rist i ovnen og sett gradene på 200 varmluft. 

1. Start med å lage ostesaus av 2 ss smør som smeltes ved lav varme. 

2. Visp så inn 2 ss hvetemel slik at det blir klumpefritt.

3. Øk varmen og spe i (tilsett litt og litt) 3 dl melk mens du visper.

4. Når det koker, skrur du ned til middels varme og tilsetter 1,5 ss dijonsennep, ca 3 ss jarlsberg, 1 ts salt og 1/2 ts pepper.

5. Smør formene med olje i bunn og kanter.

6. Med en form på størrelse med brødskiven stikker du ut en sirkel (restene av brødet kan brukes til krutonger (brødbiter stekt i olje og hvitløk til de blir sprø) og has  i suppe/salat)


7. Putt skivene forsiktig oppi formen (om brødet er litt tørt har det lett for å sprekke, men et par sprekker gjør ikke noe). 

8. Fyll oppi chillisaus.

9. Deretter skinke og ostesaus.

10. Tilslutt legger du på blåmuggost, mozzarella og oregano.

11. Stekes til brødet og osten (mozzarellaen) er gylden (ca 15 min). 

12. La den avkjøles bittelitt. 

13. Strø på revet parmesan og spises rett av formen eller...

14. Nytes på en tallerken etter å ha fisket den ut av formen med en spiseskje.

4 kommentarer:

  1. Geniale små godsaker dette her :) Må prøves :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk:), ja de ble både kunstneriske og deilige. Håper du liker de!

      Slett
  2. denne skal virkelig prøves. den tror jeg blir knall bra. takker

    SvarSlett
    Svar
    1. Bare hyggelig Alexander:) håper det smaker!

      Slett