Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere

fredag 26. oktober 2012

NANBRØD



Jeg hadde lyst til å lage hjemmelagde Nanbrød forleden siden jeg skulle lage en indisk rett til middag. Nanbrødene man får på indiske restauranter er jo bare så utrolig gode. Med bakst må man lese oppskriftene nøye ellers kan resultatet bli så som så. Denne fremgangsmåten har jeg aldri sett noe lignende til og ettehvert som jeg fulgte oppskriften ble jeg både forundret og spent. Test den ut og du vil forstå hvorfor.

Du trenger:

2 dl melk
1,5 ss sukker
25 gram gjær (det er en halv pakke)
600 gram hvetemel
1 ts salt
2 ts løkfrø (jeg brukte løksalt, evt kan du finhakke 1/4 vanlig løk)
2 ts bakepulver
4 ss nøytral olje (raps, solsikke, soya)
2, 5 dl naturell yoghurt (kan bruke tyrkisk eller gresk også)

Ønskes mer smak: 1 potte urter, som eks koriander.


Slik gjør du det:


1. Lunk melken i en kjele til det er fingervarmt (37 grader).

2. Tilsett gjær og halvparten av sukkeret.
3. La det stå i 20 min.

4. Ha melet i en bolle sammen med resten av sukkeret, salt, løkfrø og bakepulver.


5. Ha i olje, yoghurt, melk og urter (koriander)bland sammen.
6. Eltes i 10 min til den er glatt.


7. Ha litt olje over og under deigen. dekk så med plast (eller fuktig håndklede).
8. Heves i 1- 1 1/2 time.
9. Varm ovnen til 275 grader grillfunksjonen.


10. Del deigen i 10 emner som rulles til en kule og kjevles til en dråpeformet leiv (flat) på ca 1/2 cm tykk.

11. Legges på en smurt/bakepapirkledd stekebrett.
12. Stekes i 2 min (til den blåser seg opp), snu og stekes på andre siden i 1/2 min.
13. Oppbevares under fuktig håndklede/sølvfolie til det skal spises.
Kan fryse resten i plast om ikke alt blir spist opp.

Jeg liker jo best å komponere mine egne oppskrifter eller lage en annen vri av en oppskrift jeg følger. Neste gang jeg lager disse Nanbrødene kommer jeg til å finhakke/knuse i en morter et par hvitløksfedd, blande det med olje også pensle brødene utenpå før steking.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar