En matblogg med fokus på rene råvarer og som er laget fra bunnen av. Her får du de beste oppskriftene på hverdagsmat og festmat. Om mat er viktig for deg så vil du klare det, hvis ikke vil du finne en unnskyldning. Husk at mat er makt.
Mine nåværende og tidligere samarbeidspartnere
▼
torsdag 30. mai 2019
TACOKRYDDER
At ferdigposer inneholder mye salt og sukker er vel ingen nyhet men det er kanskje ikke alle som vet at sukker er den største mengden av innholdet. Ei heller tror jeg at alle vet at sukker har mange navn. Dekknavn som bla.a. Glukoselukose-fruktosesirup, byggmaltekstrakt, maltodeksstrin og mange fler.
Ei tidligere kollega sa nylig " hjemmelaget tacokrydder er noe man sverger til etter å ha prøvd det. Aldri mer ferdigmix her". Og jeg er så enig så enig. Jeg lager opp masse som jeg har i et lufttett glass. Dette holder seg leeeeeenge. Krydderne kjøper jeg i store poser på frukt -og grøntbutikkene. Mer for pengene og mindre emballasje.
Dette trenger du:
5 ss oregano (tørket)
3 ss spisskummin
3 ss paprikapulver
1, 5 ss hvitløkspulver
1-3 ss chilipulver (dette avhenger av hva du liker av sterk mat. 1 ss= svak, 2 ss medium, 3 ss= sterkt)
1 ss salt
1/2 ts pepper
1/2 ts sukker
Om du undrer over hvorfor jeg har oppi sukker er dette for å balansere smakene.
Slik gjør du det:
Ha alle krydderne oppi et lufttett glass og rist.
Om du lurer på hvor mye du skal bruke så ville jeg begynt med 2 ss og 1 dl vann pr 200 gram kjøtt og smak deg til fra der.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar